Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Hа един от най-чистите и красиви плажове по Черноморието - Силистар, от община Царево не изключиха варианта да се появи свинарник. Така собственикът на терена можел да отстъпи част от него, за да се изгради участък от липсващия път към морето.

Представете си следната сцена - пътувате към плажа, порейки натрапчивите миризми от свинарника, разнасящи се на километри. На помощ идва позитивното мислене - няма проблем, даже е забавно. Някои чужденци обожават тази воня и дори нарочно търсят краварници и свинарници, за да подишат уханията.

Когато стигнете до плажа, ви чака нова изненада. Миниатюрни рекички с всякакви помии и свински фекалии кротко си проправят път към морето.

Гледката е почти извънземна - морето не е синьо, а със загадъчни мазни кафеникаво златистосиви оттенъци.

Какво пък? Човечеството векове наред е живяло заедно със свинете и е оцеляло. Следователно в мърсотиите може да има купища полезни бактерии.

Да не говорим, че отдавна има теории, че те могат да ни повишат имунитета. Реално, ако човек опита подобен обогатен свински коктейл, догодина може да не прихване никакви стомашно-чревни инфекции. Най-малкото организмът ще се е сблъскал с всички възможни мърсотии и фекалии и ще ги е преодолял.

От тази гледна точка един свинарник не е никакъв проблем. Дори собствениците на останалите терени около Силистар могат да се присъединят и да изградят цял модерен комплекс. Като в замяна отпуснат по някакви метри на общината, за да отвори път за туристите до плажа. Ако все още има такива.

Четете още:

Силистар - морският Орлов мост

Кметът на Царево: Твърденията, че на плажа "Силистар" ще се строи, са фалшиви