Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наказаха Корнелия Нинова със забележка в парламента (Обновена) Корнелия Нинова СНИМКА: Румяна Тонева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова получи наказание “забележка” от шефката на парламента Цвета Караянчева заради изказването си спрямо ГЕРБ, че са “убили 17 души” (бел.авт.- в катастрофата в Своге).

До изказването на Нинова се стигна след декларация от депутата от ГЕРБ и шеф на комисията по култура Вежди Рашидов.

“Корнелия Нинова като парламентарна манекенка ходи да се снима с хората и да си прави пиар с мъките им”, заяви Рашидов от парламентарната трибуна. Той поздрави БСП, че днес в зала са повече от 20 души и подчерта, че Нинова е дошла, за да “си чукне надницата”, а после си е тръгнала.

“Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска смърт? Това е недопустима клевета. Като два мандата министър на ГЕРБ се чувствам засегнат”, обърна се Рашидов към левите. Той подчерта, че не е редно левицата да обижда управляващите от ГЕРБ и да ги нарича “шайка”. И допълни, че като министър на културата е успял да направи много реконструкции в театрите и реставрации на културните наследства. Рашидов заяви още, че ако от днес спре да дава съгласие с негови изкуства да се представя България, не знае с какво биха се представили пред света.

“Лидерката на левицата, тъй като не може да пее и да пише, говори бездарни стихове”, категоричен бе той.

След изказването на Рашидов, Нинова се появи в зала и взе думата като обяви, че именно “тази декларация е доказателство, че този парламент се е изчерпал”.

“17 души убихте и днес трябваше да им решим проблема, а вместо това слушаме един творец за личностния му принос към България”, заяви Нинова. Тя подчерта, че БСП не се е изправила срещу ГЕРБ, а срещу олигархичната система, от която са част.

“Не разбирам защо се обиждате, когато цитираме Антон Тодоров - “шайка”. Един от вас смята, че сте шайка и много хубаво ви описа”, категорична бе соцлидерката. Нинова призова парламентарните партии да не се разделят, а да отстояват исканията на избирателите си.

След изказването на соцлидерката обаче шефката на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще я накаже по чл. 156, т. 2 от правилника, заради обида към парламентарна група.

Коментара ()

Вашият коментар