Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обвиняемите бяха доведени с белезници в бургаския съд. Снимка:Авторът
Обвиняемите бяха доведени с белезници в бургаския съд. Снимка:Авторът

Бургаският районен съд пусна под домашен арест Димитър Колев, единият от тримата задържани за масовия бой в плажен бар в Бургас през нощта на 29 август.

Колев бил с чисто съдебно досие и имал малко дете, за което трябвало да се грижи.

Георги Карчев и Петър Ганев обаче, които са с криминално минало, вече са с постоянна мярка "задръжане под стража".  Делото се гледа при закрити врата по разпореждане на съдия Петя Георгиева. Тя обаче не каза какви са мотивите за това.

Карчев, Ганев и Колев са с обвинения за хулиганство заради масовия бой в заведението "Сакса бийч" на Северния плаж, който върна мутренските временна от 90-те години.

"Прокуратурата няма да толерира подобно поведение. За единия повдигнатото обвинение е в условията на опасен рецидив, за което законът предвижда от 1 до 6 г. лишаване от свобода, за другите двама до 5 г. , коментира районният прокурор Таня Шулева.

След инцидента в нощния бар на Северния плаж кметът Димитър Николов издаде заповед, с която се отнема разрешителното заведението да работи след полунощ.

Общо четирима души са привлечени като обвиняеми за масовия бой, но единият все още се издирва, самоличността му е установена. Кадри от сбиването обиколиха интернет пространството и възмутиха обществото. Назначена е експертиза на видеозаписите, казаха от прокуратурата.