Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъж, вадил ранени от автобуса-ковчег:
Хората бяха затиснати под седалките Катастрофиралият автобус СНИМКА: МВР

"Гледката беше ужасяваща, беше пълно с хора. Някои бяха затиснати под седалките. Хората бяха потрошени, размазани, със скъсани подбедрици", разказа пред Би Ти Ви Пламен Пенчев. Той е сред шофьорите, вадили ранени от автобуса, който се обърна до Своге. При катастрофата в събота загинаха 16 души.

Пламен бил с приятели от клуб в Своге на разходка в гората. Като слезли, непосредствено преди града, те видели 10-ина души и предположили, че се е случило нещо.

Двама от пожарникарите на мястото на катастрофа били приятели на Пламен. Те влезли в автобуса в дерето, но се забавили. Като видял, че не излизат, Пламен слязъл - разбрал, че "положението е тежко". Започнал да вади хора.

"Повдигахме крака, ръце. Хората бяха на преклонна възраст", разказа Пенчев и добави: "Видях, че нямаше шанс за тях, ако не бъдат извадени. Имаше затиснати". Една жена казала: "Елате ме вземете и мене".

Според Пенчев сред възрастните в автобуса имало и две момчета - "крехки и буквално потрошени".

До 6-7 минути след идването му пристигнали и линейки, но една закъсняла много.

Само 10-ина от свидетелите помагали на полицаите и пожарникарите, с каквото могат. Другите спирали, гледали и продължавали по пътя си.

В самото начало Пламен и приятелите му отместили колите си, а после свалили седалките, за да могат да влязат носилките с ранените. Така преди идването на всички линейки били извадени 10-ина души.

Коментара ()

Вашият коментар