Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕОРГИ ПОПСТОЯНОВ
ГЕОРГИ ПОПСТОЯНОВ

l Ученик на 16 г. остана без крак

МВР отрече 18-годишният Георги Попстоянов да е правел дрифтове с опела си

Син на бивш полицай помете с колата си 3 деца на тротоар в Петрич, след катастрофата едното остана без крак. Драмата се разигра минути след полунощ в нощта срещу 16 август.

Георги Попстоянов имал шофьорска книжка от 2 месеца. Той често карал своя “Опел Астра” с висока скорост. Във фаталната нощ 16-годишният Крум Н., Валентина Л., на 15 г., и двама техни приятели били на събор в село Тополница. После отишли на кафе в Петрич. На тръгване потърсили такси, но завалял дъжд и младежите се скрили под навеса на заведение на ул. “Цар Борис”.

Опелът връхлетял, докато те чакали дъждът да отмине. Едно от момчетата

успяло да избута

сестрата на

Валентина -

Антония, встрани. Той и момичето се разминали с охлузвания.

Тежко били ранени Крум и Валентина.

Първоначално се появи версия, че 18-годишният Георги е дрифтирал с колата си, но това бе опровергано от МВР.

“Ситуацията е следната - млад водач с 2-месечен стаж шофира по мокра настилка, губи контрол над автомобила, без да е правил дрифтове, и излиза от пътя, при което става пътно произшествие”, поясни главен инспектор Росен Рапчев от КАТ.

“Няма как да е дрифтирал, тъй като колата е с предно предаване. Имаме обаче свидетелски показания, че е пилил гуми”, каза за “24 часа” високопоставен човек в МВР. Той допълни, че се търсят записи на камери.

От удара най-тежко е пострадал 16-годишният Крум Н. от с. Първомай. Левият му крак бил смазан и при качването на носилката се откъснал.

“Падна ми

кракът”,

проплакало

момчето

В болницата обработили раната, но нямало как да спасят крайника.

Валентина Л. изчаквала пристигането на линейката. Седяла сама, мълчаливо, когато дотичал баща ѝ.

“Той се сети, че раната на крака на момичето не е превързана и я превърза”, разказа пред “24 часа” Стоян Димитров, който станал свидетел на случилото се.

Валентина попитала баща си: “Тате, ти обичаш ли ме”, а той отвърнал: “Да, обичам те! Боли ли те...”.

“Гледах и чух как тя отговори, че я боли, но ме впечатли каква сила има това дете и как не изпадна в паника, нито викаше, въпреки че сигурно я е боляло много”, разказа Димитров, който няколко пъти е попадал в медиите, след като е помагал на пострадали при различни инциденти.

Малко по-късно и Валентина била откарана в болница с размазана подбедрица.

“Двамата са загубили много кръв, но в момента са стабилизирани и няма опасност за живота им”, обясни д-р Методи Михайлов от Югозападната болница в Петрич.

Георги е задържан за 24 ч. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Младежът е син на бившия полицай Пламен Попстоянов, който след напускането на МВР влиза в частния бизнес.

Бащата на Валентина и Антония - Кирил, разказа пред “24 часа”, че Валентина вече е стабилна и лекарите казали, че ще се възстанови.

“Антония физически е добре, но е в шок”, каза бащата. Той твърди, че Георги е дръпнал ръчната спирачка на астрата секунди преди инцидента. “Ще го съдим до дупка”, закани се Кирил.

Живко, с чиято кола на Великден убиха 6 деца, излезе от затвора и се ожени

ДЕЛЯН АВРАМОВ

Живко Желев - един от двамата, осъдени за катастрофата на черния Великден в Симеоновград, е на свобода от месеци. Той е братовчед на шофьора на опела-убиец Даниел Георгиев и бе осъден като съучастник.

Вината му била, че дал ключовете от бащиния си опел на Даниел, въпреки че го видял да пие алкохол.

На път за църквата в Симеоновград през април 2011 г. опелът помете и уби 6-има младежи на възраст между 16 и 18 г.

Даниел бе осъден на 12 г. затвор, а братовчед му Живко - на 7 г.

Желев излезе от затвора през есента на 2017 г. Окръжният съд в Стара Загора го пусна предсрочно, след като той прекара 3 г. и 8 месеца в затворническо общежитие. Живко се установи в София и започна работа в автосервиз. От скоро има приятелка, с която вече живеят заедно. Братовчед му Даниел е в общежитие в затвора на лек режим.

На мястото на катастрофата личат следи от кръв.   СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА СТОЯН ДИМИТРОВ ВЪВ ФЕЙСБУК
На мястото на катастрофата личат следи от кръв. СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА СТОЯН ДИМИТРОВ ВЪВ ФЕЙСБУК