Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лазар Лазаров СНИМКА: Архив
Лазар Лазаров СНИМКА: Архив

Състав на Софийския градски съд с председател Николай Николов върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. Съдия Николов посочи, че в обвинителния акт има неясноти, които нарушават правото на защита на Лазаров.

Той е обвинен в умишлена безстопанственост с особено големи размери. Според прокуратурата, той умишлено не положил достатъчно грижи за ръководенето и управлението на подареното му имущество при строително-монтажни работи по лот 1 на АМ "Марица" и от това са последвали значителни щети за АПИ в размер на 41 630 050, 80 лв. 

По време на заседанието стана ясно, че от АПИ няма да предявят граждански иск, тъй като според агенцията, те не са претърпели загуби. Решението не е окончателно и може да бъде атакувано пред САС.

След заседанието Лазаров каза, че иска да изчисти името си, тъй като е невинен. Той коментира и падналия мост в Генуа, при който загинаха над 30 души. 

"От кадрите, които видях по телевизията първо пада пътната настилка, която удря стълба и той се откъсва, затова предполагам, че става въпрос за изхабяване на материалите, посочи Лазаров, но изрично поясни, че прави заключението си на база единствено видяни по телевизията кадри.