Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Битата от шведа Сундберг камериерка не е получила нито лев Ралф Сундберг СНИМКА: Елена Фотева/архив

"Минах през невероятен кошмар, още чакам справедливост", казва Диана Петкова пред "24 часа"

Камериерката Диана Петкова, която получи юмрук в лицето от шведа Ралф Сундберг в Слънчев бряг миналото лято, още чака обезщетение.  Повече от година след бруталния случай тя не е получила нито лев, въпреки че заведе граждански иск за 50 000 лв., заради причинени болка и страдание.

Петкова получи  юмрук в лицето докато чистела във фоайето на хотел, в който Сундберг пристигнал на почивка. Скандалният инцидент стана на 3 юни, м.г., а охранителна камера запечата нападението над жената. Видеото взриви социалните мрежи и обиколи света.

Сундберг бе арестуван и прекара в ареста 40 дни, след което мярката му бе заменена с "домашен арест", който той изтърпяваше в хотелски комплекс в Слънчев бряг. В края на септмеври, м.г. делото срещу шведа мина в районния съд в Несебър. Заради действащото законодателство Сундберг бе осводобен от наказателна отговорност и получи административно наказание - глоба в размер на 4500 лв. Той бе осъден за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

До този парадокс се стигна заради чистото съдебно минало на шведа, квалификацията на нанесения ритник като "лека телесна повреда" и липсата на нанесени материални щети по време на деянието.

"Бях много зле, минах през невероятен кошмар. Като се замисля сега, имала съм огромен късмет, защото можеше дори да не съм жива. В моя случай беше много драстично", сподели пред 24 часа днес Диана Петкова. Тя разбра от медията ни за подобен инцидент в Златни пясъци,  станал преди дни.

Както 24 часа писа, австриец ударил плесница зад врата на камериерка  и я съборил на земята. Биячът бил пиян, глобен е по Указа за борба с дребното хулиганство.

51-годишният Сундберг също употребил голямо количество алкохол по време на деянието, стана ясно в хода на съдебното следствие. Въпреки че се разкая за юмрука, а чрез вестник "24 часа" се извини на цяла България, той така  и не се видя очи в очи с битата камериерка.

"Все още чакаме изпълнението на международна поръчка от Швеция", каза пред наш репортер бургаският адвокат Станко Кралев, който представлява Диана Петкова в гражданското дело. Той припомни, че делото срещу Сундберг ще се глда в родината му, а процедурата е  задействана на 21 декември, м.г.

Коментара ()

Вашият коментар