Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бенчо Бенчев СНИМКИ: Елена Фотева
Бенчо Бенчев СНИМКИ: Елена Фотева

Очаквам обективен процес, не приемам обвинението и смятам, че разследването ще докаже истината. Не съм укривал Митьо Очите, озовах се с него в Турция случайно. Това каза току-що зам.-шефът на ОС в Бургас Бенчо Бенчев, който заедно с адвоката си Иво Недялков влезе в сградата на окръжен следствен отдел. 

Там ще му бъде предявено обвинение за лично укривателство. Очаква се след това окръжната прокуратура също да излезе с официално становище.

Току-що стана ясно, че на Бенчев е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 50 000 лева, наложена му е и забрана да напуска страната. Освен за укривателство, общинарят е обвинен и за притежание на боеприпаси без разрешително. 

65-годишният Бенчев бе задържан на 4 август в Истанбул с несебърския бос Димитър Желязков, който се издирваше с червена бюлетина на Интерпол като лидер на организирана престъпна група за рекет, побоища, заплахи и търговия с наркотици.

Оказа се, че Очите е бил настанен в стая в хотел "Рамада", която била запазена на името на Бенчев. Преди това общинарят помогнал на Желязков да напусне Гърция, закарвайки го до Турция с един от автомобилите си. 

 

Очаквайте подробности.