Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Повдигат обвинение на Бенчев, че е помогнал на Очите, грозят го до 5 г. затвор Бенчо Бенчев СНИМКА: Елена Фотева

Днес в Бургас е извършено редовно призоваване от Окръжен Следствен Отдел при Окръжна прокуратура Бургас на Бенчо Бенчев за явяването  пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност.

Това съобщиха току що от Апелативната прокуратура в Бургас. От там обясниха, че под надзора на Районна прокуратура Бургас се провежда разследване за това, че в периода от 02.08.2018г. до 05.08.2018г. в Истанбул е спомогнато на лице, извършило престъпление, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да е имало споразумение с това лице преди да е извършило самото престъпление.

Става дума за престъпление по чл.294 ал.І от НК, за което законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5 г. Разследването се провежда от следователи при Окръжен Следствен Отдел  под надзора на екип от районни прокурори, обясниха от Апелативната прокуратура.

В съобщението се казва още, че по случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия. Изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Турция и Гърция, изискани са справки от ГКПП, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия.

 

Коментара ()

Вашият коментар