Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петьо Колев имал същото чувство за хумор и помагал на всички

Страдал от високо кръвно, скъсал ахилесово сухожилие преди години

Приятелите на внезапно починалия на 28 юли от инфаркт брат на Тодор Колев казват за него, че бил железен. Никой не очаквал да си отиде толкова рано. Вземал хапчета за високо кръвно, но иначе най-тежкото му заболяване било преди години, когато скъсал ахилесово сухожилие.

“За всички негови близки

това е непоносим удар.

И сега да му се обадя, съм сигурен, че ще вдигне телефона и ще каже: "Здравей, Иване, с какво да помогна?", разказа пред "168 часа" Иван Ганев, председател на Дисциплинарната комисия на Българската федерация по джудо. В нея той е колега с брата на комедийния артист.

Той бе джудист, имаше шести дан, присъден от Международната федерация, дългогодишен треньор на националния отбор и на ЦСКА преди това. За него на първо място стояло семейството, след това джудото, а

за разтуха ходел да лови риба.

"Петьо бе един от малкото хора, които познавам, за които мога да кажа само хубаво", допълни Ганев.

Имал таланта на Тодор Колев, чувството за хумор било обща наследствена черта. Създавал настроение и винаги гонел лошите мисли с шеги. Това си спомня бившият генерален секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев, брат на писателя Димитър Коруджиев.

Двамата работили заедно 37 г. рамо до рамо - 15 г. в ЦСКА и още 22 г. във федерацията. Всички познавали Колев като добър професионалист.

Четете още:

Сетихме се за Тодор Колев, когато влезе в болница

Тайната история на господин Опасен Чар