Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гардът на НСО открит с пяна на устата и ожулени колене Гардът от НСО е открит тази сутрин в Отманлий. Снимка:Елена Фотева

Започва служебна проверка за смъртта на 37-годишния Радослав Д., открит край Отманлий

С пяна на устата и ожулени колене е открит 37-годишният гард от НСО Радослав Д., довериха източници на "24 часа".

Както изданието писа по-рано днес, трупът на охранителя е намерен около 9 ч. тази сутрин в Отманалий, в района на бившата почивна база на "Минстрой".

Предполага се, че служителят на НСО се е удавил, но това ще се знае със сигурност след аутопсията, която ще бъде извършена на 27 юли.

Освен охлузвания по колената, такива имало и по лицето на гарда, но според патоанатоми това било характерно при голяма част от удавниците.

Междувременно от НСО съобщиха, че е назначена служебна проверка за инцидента, по време на който техният служител Радослав Д. не е бил на работа.

"Със заповед на началника в службата е назначена служебна проверка. Извършен е оглед на местопроизшествието, не са открити първоначални данни за насилствена смърт. Изказваме съболезнования на семейството и близките на починалия наш колега", се казва в официалното съобщение на НСО.

В окръжната прокуратура вече е образувано досъдебно производство по чл. 115 за убийство, то е срещу неизвестен извършител. Това обаче е рутинна процедура и се прави винаги, когато има открит труп.

"Случаят се наблюдава от прокурор от окръжната прокуратура", каза говорителят на Апелативната прокуратура Йовита Григорова.

Коментара ()

Вашият коментар