Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Нацев, който преди седмица помля 11 коли в района на столичния бул."Рожен" Снимка: Йордан Симеонов
Иво Нацев, който преди седмица помля 11 коли в района на столичния бул."Рожен" Снимка: Йордан Симеонов

Той отрече, че е управлявал автомобил 24 години без книжка, била му отнета през 2017 година

Иво Нацев, който преди седмица помля 11 коли в района на столичния бул."Рожен", управлявал с 90 километра в час. Това стана ясно в Софийския градски съд, където се гледа мярката му за задържане под стража.

Според съдия Андрей Ангелов поведението на Нацев е на човек с изключително висока степен на обществена опасност. Той извършил катастрофата в светлата част на деня, в район с изключително интензивен трафик и движение на пешеходци. Преминал е на червен светофар и е избягал от пътна полиция. 

Нацев катастрофира с такси, което било на дъщеря му, се разбра преди дни в Софийския районен съд. Щетите върху ударените автомобили са изчислени на стойност 12 809 лв. Според прокурор Иван Аврамов, Нацев не се е подчинил на полицаите, но и е ударил един от тях.

"Той трябва да се благодаря на толерантния български законодател", каза прокурор Аврамов.

"Никога не съм удрял полицай", отрече Нацев. Той опроверга, че е карал 24 години без книжка.

"Изкарах шофьорските курсове през 1993 г. на 17 години, през 1994 г. получих книжката, а през април 2017 година ми я взеха. Направих грешка, осъзнавам я", каза обвиняемият. Той поиска да излезе на свобода, за да се грижи за 15-годишното си дете, тъй като съпругата му била болна и само той работел. Нацев се трудел в строителството, бил железар. 

Делото, за което той е обвиняем, предвижда една година затвор или пробация. Съдът го остави в ареста, именно защото поведението му го характеризира като личност с висока степен на обществена опасност.