Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джейсъм Стейтъм е звездата в новия трилър "Мега звяр" (The Meg), който изважда отново ужаса от дълбините и прелъстява зрителите, като кореспондира с техните симпатии към вечната класика в хорърите с акули - "Челюсти" на Стивън Спилбърг.

Фантастичната лента е режисирана от Джон Търтълтауб ("Феномен", "Инстинкт", "Съкровището"), а сценарият е дело на Дийн Джоргарис и Джон и Ерик Хоубър по романа на Стив Олтън - Meg: A Novel of Deep Terror, от 1997 г.

Пред камерата Стейтъм отново блести в невъзможното за потискане свое екшън амплоа, което този път е разкрасено и с по-интелектуални щрихи. Британският актьор влиза в ролята на професора по палеонтология Джонас Тейлър, който в своето минало е бил елитен пилот на батискаф. В настоящето обаче се е отдал на академични занимания - пише статии, чете лекции и се старае да избяга от кошмарните си спомени за онази трагична експедиция, при която научава, че хората има защо да се страхуват от дълбините.

По време на секретни разследвания на океански каньон Тейлър разбира, че там дебне първобитно чудовище, оцеляло да наши дни. Тогава той едва успява да се спаси от безпощадните челюсти на доисторическа акула, която без проблем би могла да убие дори тиранозавър.

Докато се опитва да забрави изживения ужас, експертът по дълбочинните мисии е потърсен от китайския визионер и океанограф д-р Чанг (Уинстън Чао), който има нужда от неговите услуги. Дълбоководна подводница, част от международна програма за изследване, е нападната от гигантско създание, което се смята за изчезнало - 22-метровата акула, известна като Мегалодон.

Подводницата е извън строя и лежи на океанското дъно, а екипажът остава хванат в капан в нея. Океанографът убеждава Тейлър да опита да избави хората и самия океан от смъртоносната заплаха. Така в екип с дъщерята на д-р Чанг - Суин (Ли Бинбин) героят на Стейтъм ще трябва да преодолее страховете си и да се изправи отново лице в лице с най-внушителния и ужасяващ възможен враг, който заплашва с кървави приливи.

Преди старта на снимките на лентата, за да се настрои на вълна "челюсти", Джейсън Стейтъм дори плува с истински акули.

"В по-ранен етап от подготовката за филма направихме едно пътуване до Фиджи и се гмуркахме с акули - разказва британският актьор пред "Ентъртейнмънт Уикли" - Те бяха по 3 метра и имаше 20-30 от тях, а да се види как водолазите хранят с ръка такива същества, е невероятно. Да плуваш в непосредствена близост до триметрова акула - препоръчвам го на всеки."

Холивудската звезда е голям фен на скуба дайвинга и винаги, където и да е по света, ако има шанс да влезе в океана, го прави. Близостта с акулите обаче била едно от най-страхотните изживявания, които никой не бива да пропуска, според него.

"Смешно е, че човек се притеснява, докато е на лодката - обяснява Стейтъм. - Но щом влезе в океана, всичко се променя. Много по-спокойно е, когато си в тяхната среда и всички притеснения изчезват напълно Забележително е. Всичкият страх, или по-скоро възприятието за такъв, се случва само в главата на човек, преди да се спусне там с тях. Просто е феноменално."

В лентата участват още Руби Роуз, Маси Ока, Клиф Къртис, Рейн Уилсън, Робърт Тайлър, Олафур Дари Олафсон, Джесика МакНейми и други.

Премиерата на "Мега звяр" е на 10 август.