Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александра дошла в Поморие с двете си деца и мъжа си. Снимка:фейсбук
Александра дошла в Поморие с двете си деца и мъжа си. Снимка:фейсбук

41-годишната Александра Фулара от Полша, която изчезна от хотел в Поморие на 30 юни вечерта и от тогава е в неизвестност, е спортистка, треньор по карате, научи "24 часа".

Мистериозното изчезване на полякинята предизвика  вълна от коментари в морското градче, а в хотела, в който е била на почивка с мъжа си и двете им деца, все още се питат какво точно се е случило.

Александра пристигнала в Поморие на 26 юни с мъжа си Бартоломей, 8-годишната им дъщеря и син на 16 г. като част от организирана полска група туристи.

Семейството наело стая а 1-я етаж , поведението им с нищо не подсказвало, че между тях има някакви проблеми. 

Изчезналата Александра Фулара. Снимка:фейсбук
Изчезналата Александра Фулара. Снимка:фейсбук

По последни данни на съпруга й, който е бил повторно разпитан от българските власти вчера, той последно видял жена си към 17 ч. на 30 юни. Тя била по бански и джапанки.

Въпреки че жена му не се прибрала цяла нощ Бартоломей не споделил на рецепцията на хотела за проблема.

"Направи ми впечатление, че онази вечер той  и синът му бяха по-неспокойни. Гледахме мач в бара, но момченцето често излизаше на входа на хотела, озърташе се, сякаш чакаше някой", сподели служител от комплекса. 

Теодора Николова е силно озадачена от случилото се. Снимка:Елена Фотева
Теодора Николова е силно озадачена от случилото се. Снимка:Елена Фотева

Управителката на хотела Теодора Николова разказа, че полякът първо съобщил в полицията около 13 ч. на следващия ден, след което потърсил представителката на фирмата туроператор. Едва около 20 ч. в хотела вече станало ясно, че има изчезнала туристка, дошла и полиция.

"Съпругът на Александра бе видимо притеснен в началото, но след това поведението му за мен лично беше малко странно. Както и на децата. В деня на заминаването си и тримата бяха спокойни. Попитах бащата как саи децата,  а той отвърна, че може би ще се  притеснят на самолета", разказа още Теодора.

Полското семейство останало до края на планираната си почивка, след което се прибрал с групата в родината.

"Най-вероятно жената е излязла да плува, тя е спортистка, тренирана е. На 30 юни обаче имаше мъртво вълнение, валеше дъжд. Много е вероятно да се е удавила, а трупът кой знае къде  ще бъде изхвърлен, може дори  и в турско", коментира служител на хотела.

Водолази на няколко пъти са претърсили плажа около хотела и съседни заливчета, но не са открили тяло. Криминалисти пък са преровили сантиметър по сантиметър близката гориста местност, но не се натъкнали на никакви улики. 

Управителката показва терасата, от която най-веротно  е скочила полякинята /със синята хавлия/. Снимка:Елена Фотева
Управителката показва терасата, от която най-веротно е скочила полякинята /със синята хавлия/. Снимка:Елена Фотева

Няма и данни полякинята да е била прихваната от някоя от охранителните камери в района. Не е изключено тя да е прескочила пред терасата на хотелската стая, а след това да се е покатерила по оградата на хотела, ако е имала намерение да извърши нещо конкретно и тайно, допускат разследващи.

За нейната физика и подготовка няма никакъв проблем са преодолее оградата, коментират и от хотела.