Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обирджиите проникнали в банковия клон през съседен офис. Снимка:Елена Фотева
Обирджиите проникнали в банковия клон през съседен офис. Снимка:Елена Фотева

Обирджиите, задигнали над 100 000 лв. от банков клон в Несебър, са пробивали дупка в стената, през която проникнали, бавно и методично. Те са действали в продължение на 2-3 часа, като след всеки удар по стената са спирали и изчаквали доста време, разкриха източници на "24 часа".

Апашите са пробили дупка с размери колкото да се мушне един човек, след което проникнали в банката. Тогава се задействала сигнално-охранителната система, но обирджиите действали светкавчно. За 3-4 минути успели да разбият касата, да вземат банкнотите и да избягат.

Явно специализирани в подобен род престъпна дейност, двамата маскирани не са оставили никакви следи. Избягали са пеша към дюните между Равда и Несебър, където най-вероятно ги е чакал автомобил, разкриха отлично осведомени.

Банковият обир е станал между 4 и 5 часа сутринта на 20 юли, а сигнал в полицията е получен около 5,20 ч.

Своевременно към мястото на инцидента е насочен екип от разследващи, които при извършения първоначален оглед установили, че проникването в сградата е осъществено след пробиване стената на съседен офис. През отвора неизвестните извършители достигнали до сградата на банковия клон и след разбиване на касата, откраднали наличната сума пари, чийто точен размер е в процес на изясняване, съобщиха в официално съобщение снощи от Областната дирекция на МВР в Бургас.

В него се казва още, че са предприети оперативно-издирвателни действия за изясняването на всички обстоятелства около престъплението, както и за установяване самоличността на извършителите. Иззети са записи от близко разположени камери за видеонаблюдение. Назначени са множествени експертизи.