Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изчезналата полякиня Александра Фулара била треньорка по карате. На снимката тя е с двете си деца.
Изчезналата полякиня Александра Фулара била треньорка по карате. На снимката тя е с двете си деца.

Семейството на изчезналата на 30 юни полска туристка от Поморие се държало странно - мъжът и двете деца били спокойни, тръгвайки си без съпругата и майката.

41-годишната Александра Фулара липсва от две седмици. Бартоломей видял жена си по бански около 17 ч на 30 юни, когато отишла на разходка до плажа. Тя сякаш се е изпарила - липсва на записите на камерите, които снимат централния вход и част от алеята.

Бартоломей Фулара се върна в България, за да бъде разпитан за мистериозното изчезване на Александра. Разследващи не изключват тя да е скочила от терасата на стаята, която е на първия етаж, а след това да е прескочила и оградата на хотела. Полякината била треньор по карате, имала спортна фигура и голям татус на рамото - жена с криле и пеперуди. Мъжът ѝ също е добре сложен, карате тренирал и 16-годишният им син.

“С нейната фигура не е проблем да скочи. Помня, че на 30 юни не дойде на вечеря. Аз съм непрекъснато между гостите в ресторанта”, каза управителят на хотела Теодора Николова. Персоналът научил за изчезналата чак на 1 юли вечерта. Цяла нощ Бартоломей не споделил в в хотела, че жена му я няма. Друг служител разказа, че в нощта срещу 1 юли в бара гледали мач, там били Фулара и синът му. Те били притеснени, често излизали до вратата.

“Ако е отишла да се къпе на 30-и, може и да се е удавила - този ден имаше мъртво вълнение. Духаше силен вятър първо от изток, а вечерта обърна”, каза мъж от персонала.

Бартоломей подал сигнал в полицията около 13 ч на 1 юли, звънял и на туроператора си. Към 20 ч пристигнали полицаи.

“Той беше притеснен, но след това поведението му беше малко странно. Както и на децата, особено на момчето. В деня на заминаването си бащата 8-годишното момиченце и баткото бяха спокойни. Попитах го как са, а той отвърна, че може би ще се притеснят на самолета. Може и друг път тя да е изчезвала. Или да са се скарали. Докато бяха при нас, нямаше нещо необичайно”, казва Николова.

От персонала си спомнят, че в деня на изчезването малко след 16 ч съпругът не успял да влезе в стаята, защото имало ключ от вътрешната страна. Повикал камериерка. След половин час се появила Александра и казала, че е спяла. Към 17 ч тя излиза без документи и телефон. Водолази претърсват плажа, криминалисти обхождат гората на метри от хотела.

МВР призовава всеки с информация за изчезналата чужденка да се обади на тел. 112.