Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел работел там от 2 г.
Даниел работел там от 2 г.

"Даниел беше изключителен човек. Семейството ни е съкрушено от случилото се, защото в момента не ни се дават важни отговори на нашите въпроси, а около смъртта му има много въпросителни."

Това каза пред "168 часа" Бранко Величков, братовчед на 25-годишния Даниел Тасев, който на 7 юли загина след падане в шахта на строежа в бившия Партиен дом, където работел като охрана.

По думите на Бранко той приема Даниел като брат, тъй като още от 6-годишна възраст починалият младеж живеел с леля си и чичо си под един покрив.

"Казвах му "бате", защото сме израснали заедно - разказва Бранко. - Чувствах го толкова близък, че можех да му споделям всичко. Той имаше мечти за бъдещето си

Още от дете искаше да стане военен. Обичаше да гледа и такива филми. Дори имитираше героите. Приятелите му го наричаха Рамбо точно заради тези негови интереси."

По думите на момчето, Даниел никога не е бил в тежест на близките си и не ги е тревожел с нищо. Още докато бил ученик, решил, че едновременно с това ще започне и работа, за да си изкарва някой лев. Малко преди да завърши средното си образование тук, в София, той започнал работа във фирма за почистване на офиси със своята баба. Месеци по-късно кандидатствал за работа в колцентър, където веднага го взели. Загиналият младеж не пропуснал да запише и висше образование. Изборът му на специалност бил пряко свързан с предмет, който изучавал в училище. Той показвал завиден талант по математика и решил, че ще запише счетоводство. Не успял да го завърши докрай заради работата си, но все пак си обещал, че един ден ще го направи.

Братовчед му Бранко
Братовчед му Бранко

"Държеше много на това да си изкарва пари, с които да помага освен на себе си и на близките си - споделя още Бранко. - Падаше си традиционалист и не обичаше на сменя безразборно работата си. Въпреки че много искаше да е военен, знаеше, че засега това няма как да се случи, но бе твърдо решен, че един ден ще стане. Докато мечтаеше за това, преди две години започна работа във фирма за охранители и така всъщност попадна на този обект, на който за съжаление се случи тази трагедия."

По думите на братовчеда на Даниел бил изключително отдаден на работата си и ходел винаги с желание. Младежът дори се ядосвал, когато виждал, че някой от колегите му гледа несериозно на задълженията си.

"Понякога отиваше с час по-рано на работното си място, за да не закъснее и да може да си подреди всичко, когато отиде - разказва пред "168 часа" Ивон Тодорова, една от най-близките приятелки на починалия Даниел. - Беше изключително отговорен.

Никога не е споделял, че се чувства прекалено натоварен и изморен. Напротив, разказваше, че има нужда от почивка и да се наспи, но нищо повече от това."

Близки на младежа споделят, че той никога не е влизал в конфликти с никого.

Според роднини и приятели на Тасев около смъртта му има много въпросителни, на които засега не получават отговор. По думите на неговата приятелка Ивон Тодорова на 7 юли тя получила обаждане от лелята на младежа, която я попитала дали се е чувала с него.

"Близките му знаят, че ние си говорим много дори когато е на работа, но в онзи ден той не ми вдигна - разказва момичето. - Характерно за него е, че се прибира горе-долу в един и същи час, след като му свърши смяната. За тези две години, в които е на тази длъжност, никога не е закъснявал. По принцип винаги си пресмята времето. Започнахме да звъним на шефа му, за да провери какво се случва."

По думите на момичето раницата и телефоните на Даниел са стояли на бюрото му дълго време, но никой не е обърнал внимание на това.

"Едно от най-важните неща, които искаме да видим, са записите от камерите, защото на този обект със сигурност има такива - казва Бранко. - Казват, че са видели как час и половина не си е бил на работното място, защото е говорил с човек от НСО, но не казват на камерите дали се вижда как е паднал. Другият въпрос е кой е човекът, с когото си е говорил."

По думите на момчето семейството не знае колко време Даниел е престоял в шахтата и дали веднага след падането е починал, или е имало шанс да бъде спасен, ако са го намерили по-рано. За тях остава без отговор въпросът и кой е човекът, който пръв е открил тялото на починалия младеж.

На кои други въпроси семейството на Даниел търси отговор, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Мистериозна смърт в парламента: Охранител от фирма беше открит мъртъв в шахта

Шефът на фирмата на загиналия гард: От 19 до 21,30 часа говорил със служители от НСО

Починалият Бранко
Починалият Бранко