Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Затворникът убил човек в Холандия, подвизавал се с полска лична карта

72-годишен дядо, осъден за убийство в Холандия, е заловен, след като бил пуснат за малко от затвора и се крил 3 г. от правосъдието.

Александър Димитров трябвало да излежи 12-годишна присъда, издадена от съда в чужбина. Заради международните спогодби той бил пратен да изтърпи наказанието си в България. Прибрали го в софийския затвор. Александър излежал 4 г. от присъдата си, но през октомври 2014 г. наказанието му било прекъснато за 3 месеца. Дядото бил пуснат да се лекува. Той трябвало да се върне в затвора на 21 януари, но като доста бегълци “забравил” да го направи. Заловен е едва 6 юли т.г. Спрели го за проверка в района на бившето ТКЗС на Долна Баня. Той опитал да заблуди полицаите като представил фалшива полска лична карта. Но номерът не минал и историята с бягството лъснала.

Димитров вече е прибран в затвор да доизлежи присъдата си. Заради бягството му срещу него се води друго дело. Ще го съдят и за използване на фалшива лична карта.

Напоследък затворниците, които не се връщат след отпуск, намаляват. Най-често обаче осъдените бягат, докато са на работа във външен обект. От 2005 до 2018 г. 203-ма затворници са изчезвали по този начин. Само 2-ма от тях обаче не са заловени. Последният случай бе от началото на юни, когато ловешкият затворник Борис Иванов избяга, докато почисваше склад. След 2 дни издирване го заловиха и го върнаха зад решетките.