Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Момиче и момче свиха 16 500 лв. в Приморско, спипаха си в София за часове СНИМКА: Pixabay

За по-малко от денонощие полицаи от Приморско , Бургас и СДВР издириха и задържаха момче и момиче от София, откраднали 16 500 лв. от млада жена в Приморско.

 Извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми и вече са с присъди, след като са сключили споразумение с Царевска районна прокуратура, уточниха от Областната дирекция на полицията в Бургас.

Задържани са 17- годишната Елисавета Б. и 18-годишният Николай Т., които пристигнали в Приморско на 6 юли с намерението  да започнат работа в търговски складове, обслужвани от 28- годишна жена от Бургас.

Тя ги настанила временно в дома си на ул."Албатрос" в Приморско, докато младежите си намерят квартира.  Рано сутринта на 7 юли обаче търговката видяла, че от дамска й чанта е открадната сумата от 16 500 лв.  оборотни пари.

Обраната жена веднага алармирала полицията, след което съвместно с бургаски и столични криминалисти стартирали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия.

Установено е, че двамата софиянци наели такси в Приморско, с което стигнали до столицата, като за курса платили 500 лв.

В условията на неотложност е извършено претърсване на частна къща, разположена на софийската улица "Мими Благоева", в която двамата се укрили. Елисавета и Николай са задържани, а открадната от тях сума е намерена и иззета.

Момичето и момчето са конвоирани до Районно управление Приморско, където са привлечени в качеството им на обвиняеми. На 8 юли двамата  са осъдени след сключени споразумения с царевската районна прокуратура.

 Непълнолетната Елисавета е с условна присъда от 3 месеца с 2 г. изпитателен срок, а  Николай Т. е с наказание 10 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Споразумението е одобрено от Районен съд Царево.

Според запознати двамата не са били гаджета, а познати, които тръгнали за си търсят работа на морето. Не са криминално проявени, уточниха от полицията.

Коментара ()

Вашият коментар