Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Аристотел Онасис (с черната блуза) на суперлуксозната за времето си яхта.
Аристотел Онасис (с черната блуза) на суперлуксозната за времето си яхта.

Корабният магнат се жени за Жаклин Кенеди на емблематичната перла, а през 2013 г. внучка му го продава на милиардера Дмитрий Риболовлев. Той го подарява на дъщеря си Екатерина за рождения ден

Модата да се притежават гръцки острови започва от корабния магнат Аристотел Онасис, който купува Скорпиос през 1962 г., като брои 3,5 милиона драхми. През 1968 г. се жени там за 23 години по-младата Жаклин Кенеди, вдовицата на застреляния американски президент Джон Кенеди.

Сватбата е издържана в традициите на гръцката православна църква и е в тесен кръг, тъй като това е втори брак и за булката, и за младоженеца. Красивата Джаки носи бежова дантелена рокля на италианския моден дизайнер Валентино.

Гости са майка й, децата й Каролин и Джон-младши и две от сестрите на Джон Кенеди.

Дмитрий Риболовлев купи остров Скорпиос за 100 млн. долара, за да го подари на дъщеря си. Така избягва запорите от бившата си съпруга.
Дмитрий Риболовлев купи остров Скорпиос за 100 млн. долара, за да го подари на дъщеря си. Така избягва запорите от бившата си съпруга.

Партито след бракосъчетанието е на известната яхта

на Аристотел "Кристина", кръстена на дъщеря му.

След церемонията медиите започват да наричат бившата президентша Джаки О. Специално за младоженката на Скорпиос е построена розова вила.

Бракът им трае кратко - до 1975 г., когато Онасис умира на 69 г. и е погребан на любимия си йонийски остров.

Въпреки богатството си децата му нямат щастлива съдба. Синът му Александър, който е шеф на самолетната компания на баща си "Олимпик", умира година преди баща си - през 1973 г. 24-годишният мъж загива в катастрофа на личния си самолет на международното летище в Атина.

След инцидента е откаран в болница, но там не успяват да го спасят, тъй като има множество изгаряния. Веднага след това съкрушеният баща продава самолетната си компания.

Също така трагична е и съдбата на дъщеря му Кристина, която през 1974 г. наследява остров Скорпиос. Само за 3 г. - от 1973 до 1975 г. - младата жена губи брат си, майка си и баща си.

Забавление на яхтата "Кристина"
Забавление на яхтата "Кристина"

“Вече съм съвсем сама на този свят”,

казва богатата наследница. Тя се омъжва четири пъти, но всичките й бракове са кратки.

Умира от сърдечен удар през 1988 г., когато е едва 37-годишна. Тогава остров Скорпиос остава собственост на дъщеря й Атина Онасис Русел. Тя обаче не се чувства свързана с емблематичното йонийско бижу, въпреки че там са погребани и Аристотел Онасис, и децата му.

Атина Онасис е наричана най-богатото момиче в света. Тя е завършила образованието си в Швейцария и е единственият наследник на корабния магнат.

Родена е във Франция от Кристина Онасис и четвъртия й съпруг Тиери Русел, собственик на фармацевтична империя. През 2005 г. Атина се омъжва за бразилския акробат Алваро де Миранта Нето и живее в Сао Паулу.

Тъй като не иска да прекарва отпуските си на остров Скорпиос, богатата наследница решава да продаде райското кътче, което има изградена

хеликоптерна площадка, яхтено пристанище

и три резиденции.

Аристотел Онасис
Аристотел Онасис

Островът е с гъсти гори, като Аристотел Онасис е засадил повече от десет различни видове дървета. Той е направил и изкуствен плаж с докаран отвън пясък.

През годините са вървели слухове, че

Джорджо Армани, Бил Гейтс или Мадона искат

да купят острова. В крайна сметка преди 5 г. Атина Онасис Русел продаде семейната ценност за 100 млн. паунда на руския милиардер Дмитрий Риболовлев, който го подари на дъщеря си Екатерина за рождения й ден през 2013 г.

Бизнесменът прибягва до тази мярка, защото през 2008 г. жена му внесе молба за развод и оттогава иска запор върху новите му покупки.

Риболовлев притежава $10,7 милиарда

според агенция Блумбърг.

2 г. след подаръка младата Екатерина Риболовлева се омъжи на собствения си остров за уругваеца Хуан Сартори, собственик на компании в областта на енергетиката, петрола и недвижими имоти.

И чак тази година - след 5 г. борба с институциите, руският милиардер получи разрешение да строи на острова на митичния Онасис. Но розовата къща на Джаки Кенеди ще си остане.

Четете още:

Джаки пренася родовото проклятие на Кенеди върху Онасис

Джаки след Кенеди - бяга от миналото в брак с гръцкия милиардер Онасис, мамил я с Мария Калас