Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петър Петров в съда  СНИМКИ: Анелия Перчева
Петър Петров в съда СНИМКИ: Анелия Перчева

Избягалият арестант от 3--то районно в Пловдив Петър Петров е бил заловен с дрога на "Какао бийч" на 24 юни тази година. За това срещу него има образувано досъдебно производство. 

На следващия ден пък в Пловдив е арестуван със 193 грама марихуана, а 26 юни избягва през прозореца на тоалетна на Трето РУП. 

Това се разбра в Районния съд в Пловдив, където бе разгледана мярката за неотклонение на наркопласьора.

Той бе оставен за постоянно в ареста, тъй като има опасност да се укрия.

За 3 дни е извършил 3 престъпления, след като през март т.г. е получил условна присъда от 1 година за наркотици, отбеляза.

В залата се разбра, че Петър Петров е с пирон в крака, тъй като през януари е претърпял катастрофа. Адвокатът му Васил Костадинов пледира клиентът му да бъде под домашен арест, защото изпитвал постоянни болки и се нуждаел от рехабилитация.

Прокурорът Светослав Чераджийски репликира, че фактите говорят за цветущо здраве на Петър Петров, след като е успял да скочи през прозореца на тоалетната в районното от втория етаж. 

Пред журналисти защитникът на наркопласьора каза, че Петров е претърпял катастрофата в Италия и там е бил опериран, но не можел да представи днес медицински документи за това.

В залата присъства и майката на пласьора - Стайка Върбанова, която бе конституирана като защитник на сина си. Тя настоя за по-лека мярка за неотклонение, същото поиска и Петър Петров.

През цялото време избягалият арестант криеше лицето си с ръце, за да не бъде сниман от фоторепортерите.

Съдът обаче не удовлетвори молбата им.