Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Oбичам те безкрайно, ангелче мое! Дано си в един по-добър свят. Ужасно много ми липсваш, сърчице мое!"

Това са първите думи, които написа във фейсбук профила си Диди Тинева, майка на 19-годишната Ивета, която на 16 юни бе пребита до смърт от мъжа си Теньо пред очите на 3-годишното им дете.

"168 часа"научи, че жената е в шок от случилото се и цялото им семейство е съсипано. Тя не желае да разговаря с никого в момента, но била сигурна, че ще се борят 27-годишният Теньо да бъде наказан от съда с най-тежката присъда.

Роднините на момчето и момичето се познават добре. Малко след като Енчев и Ивета се срещат за първи път през 2013 г., решават да заживеят заедно. Близките им харесват двойката и в началото не подозират, че момичето е жертва на системен физически тормоз от страна на младежа. Когато обаче гостували в София при майката на Ивета, тя забелязвала, че момичето има синини по ръцете.

Зад гърба си Теньо има няколко кражби. Лежал е и в затвора. Там в момента е и неговият по-малък брат. Във фейсбук Енчев постоянно качвал снимки с чаша в ръка и цигара в устата. Почти всяка вечер той пиел, а когато имал повече пари, вземал и наркотици. На 16 юни, когато напада Ивета заради това, че синът им се е напишкал, а тя не му е сменила панталоните веднага, той отново бил дрогиран.

"Пушеше често трева, но когато имаше възможнос,т вземаше и по-твърди наркотици като амфетамини", казва пред "168 часа" познат на мъжа.

По думите му Теньо не бил агресивен по природа, а само под влиянието на наркотични вещества и големи количества алкохол. Когато се събирал в компания, започвал да спори и да заплашва, но никога не посягал на приятели. Изглежда, че го правел само с Ивета и тя била човекът, който отнасял цялата събрана агресия у него. Самата тя обаче никога не е пускала жалби в полицията.

"На сбирките винаги идваха заедно - разказва близък на Теньо. - Той започваше да псува, да говори всякакви глупости, които му хрумнат, но тя беше изключително спокойна. Само седеше до него и нищо не му казваше, не изглеждаше и притеснена. На моменти дори се смееше. Сякаш за нея поведението му беше нормално."

По думите му двамата не са се карали пред други хора. Скандалите и побоищата ставали само в наследствения дом на Теньо в Айтос, където двойката живеела още от 2014 г. Младежът, който преби до смърт приятелката си, често казвал колко много я обича. Той споделял, че я ревнува дори от въздуха и не я пускал да излиза от вкъщи.

"Тя гледа детето, вкъщи си е, аз й казах да не работи никъде", казвал Теньо пред приятеля си.

По думите му и самата Ивета много обичала мъжа си. От двамата тя се влюбила първа, а когато той й предложил да се премести от София в Айтос с него, тя веднага се съгласила.

С какво друго освен наркотици и алкохол е имал проблем Теньо, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Ето го насилника Теньо, пребил до смърт 19-годишната си приятелка

Насилникът Теньо за убитата Ивета: Съжалявам, много я обичах, нека да остана в ареста