Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Полицията разкри две девойки, били възрастен мъж и задигнали пари от дома му.

От областната дирекция на МВР - Монтана припомниха, че на 28 юни 2017. в районното управление в Лом е постъпил сигнал, според който малко преди това, в монтанското с. Разград две неизвестни лица проникнали през незаключена входна врата в стая на къща, обитавана от 76-годишен местен жител. След като нанесли удари по тялото и главата му, отнели неустановена сума пари. От извършения медицински преглед е установено, че възрастният мъж не е пострадал тежко.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Участък Вълчедръм съвместно с инспектор от Детска педагогическа стая при РУ Лом е установено, че извършители са две 15-годишни момичета от махалата в с. Разград. Те системно посещавали дома на дядото по различни поводи. В този ден отвлекли вниманието му и едната извършила кражба на 600 лв., сешоар и дамска козметика, които били в стаята на дъщерята на дядото.

На 11-ти срещу 12 юни т.г. проникнали в къщата на 74-годишен жител и от една от стаите претършували и задигнали 480 лв. Двете системно посещавали през деня дома на възрастния мъж под различни предлози.

Работата по документирането на престъпните деяния на извършителките продължава в РУ Лом и Участък Вълчедръм.