Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разбиха пловдивска банда, произвела 34 000 фалшиви монети от 2 паунда. Лидерът е бил разследван за палежи на коли на митничари Иван Гешев СНИМКА: Архив

Спецпрокуратурата разби престъпна група от Пловдив, в която са открити над 34 000 монети с номинал 2 британски паунда, които били фалшиви, съобщи шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Бандата е била разбита на 13 юни, като е била наблюдавана още от края на миналата година, а е действала от есента на 2017-та. Претърсени са били 4 адреса и 3 автомобила, като в дома на единия, който е водач на престъпната група, са намерени в пристройка 5 000 фалшиви монети, а в автомобил, паркиран в двора, над 29 000 бройки. По думите на наблюдаващия прокурор Николай Димитров домът бил луксозен, къщата разполагала и с басейн.

Лидерът е бил разследван преди време за палежи на коли на митничари. Занимавал се и с производство на алкохол. 

В селскостопанска постройка разследващите намерили 5 машини за производство на фалшивите монети, като при претърсването униформените се натъкнали и на подготовка за производство на монети с номинал на 2 евро.

Произведените фалшиви британски монети били с изключително високо качество, което било потвърдено и от експерт на БНБ.

"Пловдив е известен със своите фалшификатори", каза шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Монетите се продавали на стойност 40% от номинала. Приложението им било главно в автомати за кафе, сандвичи, цигари.

Разбиването на групата станало при договаряне на сделка за покупката на голямо количество на тези монети. Сделката е била със софиянец.

Другите двама членове на бандата са на свобода срещу 5 000 лв. гаранция, а четвъртият е турски гражданин. Той бил майстор, но при акцията не бил открит.

Още четете:

24-годишният кмет на Войнягово задържан за изнудване за 150 лева. Рекетирал свой съселянин, за да му свърши услуга

В България обичаме много да се фукаме. С коли, с кинти, служебни карти... А често и с оръжие

Коментара ()

Вашият коментар