Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

4 г. и половина ще лежи престъпник,
вършил грабежи у нас и в Германия

Извършител на грабеж е осъден на четири години и шест месеца лишаване от свобода при строг режим по обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново, информираха от държавното обвинение.

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебната фаза споразумение А. И. се призна за виновен за това, че на 02 август 2014 г. в частен дом в с. Сушица, общ. Стражица, в съучастие със С. Й. като извършител, в условията на опасен рецидив, отнел  86 лева от мъж, като му нанесъл побой и го заплашил. 

Веднага след извършване на престъплението, обвиняемият е напуснал пределите на страната. От Окръжна прокуратура – Велико Търново е издадена Европейска заповед за арест и лицето е обявено за международно издирване. Установен е в Германия и германските власти са допуснали предаването на А. И. на Българската държава. Предаването му е отложено, заради водено в Германия наказателно преследване срещу същото лице във връзка с грабеж в Германия, извършен двадесет дни след грабежа в България. След приключването на делото в Германия, лицето е предадено на българските власти за приключване на наказателното му дело и в България. След постигнато споразумение в съдебната фаза А. И. е осъден на затвор, както и да заплати направените разноски по делото включително и разходите за издаването на ЕЗА.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Съучастникът му в грабежа е осъден веднага след деянието.

Коментара ()

Вашият коментар