Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаха двама холандци за контрабанда на над 16 тона прекурсори

Двама поданици на Кралство Нидерландия са задържани за 72 часа с постановление на Варненската окръжна прокуратура с обвинение за контрабанда на над 16 тона прекурсори. Престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Предполага се, че задържаните холандци са част от международен канал за дрога. "Мъжете са арестувани вчера в София, след пристигането им в България. Вероятно утре ще бъдат доведени в съда във Варна. Окржна прокуратура ще поиска и за двамата постоянни мерки за неотклонение задържане под стража. Спрямо тях е повдигнато обвинение, че след предварителен сговор, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на документи с невярно съдържание, на три пъти са извършили контрабанда в особено големи размери, представляващо особено тежък случай", каза окръжният прокурор на морската столица Владимир Чавдаров.

Първото количество е 4,297 тона прекурсор PMK, второто е 7,525 тона препрекурсор APAA. При третия случай на контрабанда през българската граница количеството внесен прекурсор от вида APAAN е било 4,400 тона. Стоката е пристигнала на пристанище Варна-запад с кораби. По разследването, ръководено от окръжна прокуратура Варна, са работили и агенти на ДАНС, служители на агенция "Митници" и Дирекцията на Националната полиция. Решаващо за разкриване на извършителите и тяхната престъпната дейност е било участието на прокурори от Международния отдел на ВКП. Случаят е регистриран като международен казус в EUROJUST –Хага.

Коментара ()

Вашият коментар