Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдия Мариета Райкова от спецсъда не пусна Петко Дюлгеров на свобода, защото нямал планирана дата за трансплантация на роговица. Мотивът му, за да поиска да излезе от ареста бе, че страда от прогресиращо заболяване на очите и още от 2016 г. е бил планиран за трансплантация на роговица, освен това очното му заболяване не позволявало да стои в ареста.

Съдът обаче посочи, че болестта му е от 20 години, в действителност прогресира, но не се налага спешна трансплантация на роговица. Също така нямало документ, че операцията е планирана след 20 дни.

Съдия Райкова даде указания и на прокуратурата да бъдат осигурени хигиенни условия на Дюлгеров в ареста. По-рано на делото той се оплака, че лещите му са се надраскали, постоянно са замърсени, няма топла вода, с която да ги почиства и това е довело до възпаление на очите.

Прокурорът Илиян Рангелов увери, че обвинителният акт срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров скоро ще бъде готов. Рангелов увери, че на Дюлгеров ще бъдат осигурени хигиенни условия в килията.

По същото време Иванчева и заместничката й четоха томовете по делото в секретното деловодство на Апелативния спецсъд. Магистратите им дадоха 3 дни да се запознаят с тях. 

Утре в 14.00 часа Апелативният спецсъд ще решава дали да отстрани окончателно Иванчева от пост.