Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заловиха и втория обвиняем за опит за убийство на гард пред варненска дискотека СНИМКА: Pixabay

След четиримесечно издирване варненската полиция задържа Галин Минчев, който заедно с приятеля си Кристиян Тодоров е обвинен в опит за убийство на охранител на дискотека "Гетсби" в морската столица. Състав на окръжния съв във Варна го остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Според обвинението, на 28-и януари тази година, двамата приятели - десетокласникът Кристиян и пълнолетния Галин, се запили в дискотеката. Заяли се с компания от съседна маса, развилнели се на бара, панаирът прераснал в меле между няколко души. Охраната на пълния с над 400 души нощен клуб се принудила да изведе младежите навън. Така се стигнало до спречкване с охранителя Армен Алексиян, който според обвинението бил намушкан с нож между 10 и 15 пъти в крака и гърдите, като един от прорезите бил в областта на сърцето. Бързата намеса на лекарите спасила живота на бодигарда.

Според прокуратурата, от проведените разпити до момента в досъдебното производство, свидетелите посочват като пряк извършител Галин, който беше задържан в нощта на 29 май. Обвинението към 36- годишният мъж е, че той е нанасял ударите с нож, докато ученикът е държал гарда.

Галин има влезли в сила две присъди от Специализирания наказателен съд за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, както и присъда за нанасяне на телесна повреда. В момента на инцидента в дискотеката, той е бил обявен за общодържавно издирване. Обвинението посочи, че при задържането на Галин от органите на полицията в ранните часове на 29-и май, въпреки призива на полицаите да спре, той се е опитал да избяга. Заради 4-месечното издирване и предвидените тежки наказания за престъплението, е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и така да осуети провеждането на наказателното производство спрямо него.

В залата 36-годишният мъж заяви, че не се е укривал, а е пребивавал на постоянния си адрес, дори е бил спиран с автомобила си за проверка от органите на полицията и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Коментара ()

Вашият коментар