Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Авторката
СНИМКИ: Авторката

С четническа униформа и кон пристигна пред хотел "Тримонциум" зрелостникът от спорното училище в Пловдив Илиян Николов. Той веднага се превърна в атракция и бе аплодиран от събралото се мнозинство.

"Членувам в Националното дружество "Традиция" и това е причината да поискам да се облека за бала си с автентична българска носия", каза Илиян. Той тренира борба в спортното училище и възнамерява и занапред да се развива в спорта.

За разлика от него, връстниците му бяха в костюми с папийонки и вратовръзки. Дъждът окъпа подранилите абитуриенти в "Тримонциум". Майка и бащи се опитваха да ги предпазят с чадъри, но повечето девойки изцапаха дългите си рокли. Болшинството от зрелостничките бяха заложили на черни, тъмночервени, бежови и сиви рокли, изрязани бродерии и дантели.

Оглушителен рев на мотори стресна абитуриенти и техните роднини. Пред входа на "Тримонциум" пристигнаха десетина рокери, а един от моторите скочи абитуриент. Приятелите му го изпратиха с въртене на гуми.

На паркинга можеха да се видят и причудливи украсени коли. На една от тях бе сложено бомбе, като знак че вътре се вози момче абитуриент.

В "Тримонциум" е балът на няколко училища от Пловдив и на гимназията в Перущица. Момичетата от Перущица бяха наконтени с рокли от блестящи материи и почти всички носеха на главите си коронки и шапки, подобни на абсолвентските.