Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Tуристът, видян за последно на летище Варна, беше

търсен в Швейцария и Бразилия. Приятелите му

създадоха и фейсбук група

28-годишният германец Ларс Митанк изчезва преди близо 4 години, докато е на почивка в България. Оттогава от него няма и следа въпреки издирването, което организира семейството му, и наградата от 40 хил. евро. Близките му го търсят и чрез страницата “Намерете Ларс Митанк” във фейсбук.

Преди дни за потъналия вдън земя чужденец се заговори отново. Видео с паническия бяг на германеца на летището във Варна го

направи

най-известния

изчезнал човек

в ютюб,

съобщи британският в. “Дейли мирър”. 30-секундният запис от охранителна камера е от юли 2014 г. За последно Ларс е видян на варненското летище. Близките му се надяват да е жив, но според разследващи шансовете за това са почти нулеви. Единственият вариант е да се укрива някъде по света, ако се е забъркал в сериозни неприятности, казват криминалисти.

Четвърта година изчезването на германеца подхранва всякакви конспиративни теории.

Ларс изчезва на 8 юли 2014-а. Няколко месеца по-късно в социалните мрежи бяха разпространени негови снимки, както и фоторобот на мъжа с брада и дълга коса, както евентуално би изглеждал. Близките му разпространиха навсякъде из Варна листовки на няколко езика. Майка му Сандра Митанк пристигна в града и остана дълго време заедно с наетия от семейството частен детектив, но издирването така и не даде резултат. Обяви и парична награда от 40 хил. евро.

По описанието на близките му

Ларс е висок

1,80 м и тежи

85 кг. Има белег

на лявата китка,

широк нос,

а брадата му е червеникава. За последно е забелязан в района на летище Варна и оттам следите му се губят. Той бе обявен за издирване, а снимката и данните му бяха разпространени до всички международни агенции. Приятелите му го търсят и чрез фейсбук страницата “Намерете Ларс Митанк”.

Германецът пристигнал в България като турист на 30 юни. Отседнал в хотел на Златни пясъци и според сънародниците му, с които бил на почивка,

запивал здраво

по заведенията

След един от запоите младият мъж се скарал с група футболни фенове, стигнало се до размяна на удари и в мелето му било пукнато тъпанчето на ухото. Това била причината той да не отлети към родината си заедно с останалите от групата, а да остане още няколко дни във Варна.

Знае се, че на 7 юли ползвал услугите на варненско такси, което го откарало до хотел близо до ромската махала “Максуда”. Районът е известен с това, че в много от къщите живеят дилъри.

Майката на Ларс обяснила пред разследващите, че именно от този хотел синът ѝ звънял по телефона. Той споделил с тревога, че кредитните му карти са блокирани. Знае се със сигурност, че младият мъж е напуснал хотела на 8 юли призори. Около 5 ч бил откаран до летище Варна отново с такси. Оттам той пак говорил с майка си, като ѝ казал, че ще отиде на лекар.

По непотвърдена информация Ларс наистина отишъл да се прегледа на летището, като консултацията продължила около 40 минути. После младият мъж подписал документ, че въпреки здравословното си състояние ще лети със самолет на своя отговорност. Багажът, документите и мобилният му телефон останали в медицинския кабинет.

Внезапно той напуснал стаята на бегом,

прескочил

оградата

на аерогарата

и изчезнал

У него останали само задграничният му паспорт и портфейлът, в който имало около 300 евро. След това следите му се губят.

Според майка му синът ѝ със сигурност е участвал в т. нар. алкохолни турове и най-вероятно е приел и наркотици, което би се отразило на психическото му състояние.

Българският детектив Владислав Бонев, който помагаше на германския си колега в издирването, обясняваше пред медиите, че

под влиянието на

наркотици е

възможно Ларс

да е отключил

параноя

Това пък може да го е накарало да бяга и да се укрива. Майка му твърдеше, че при последния им телефонен разговор усетила, че синът ѝ се страхува от нещо. Тя беше категорична, че Ларс никога не е вземал наркотици, и затова предполагаше, че някой може да е сипал нещо в питието му или да е приел дрога по някакъв друг начин, без самият да знае.

Дни след изчезването му негов дългогодишен приятел твърдеше пред германски медии, че Ларс е спокоен и уравновесен човек и не бил конфликтен. Тренирал футбол, но не бил от фанатичните запалянковци. Работел в топлоелектрическа централа и нямал неприятности.

Месеци след изчезването му се тиражира непотвърдена информация, че бил забелязан в Швейцария. Двамата детективи и майката на Ларс веднага отлетели, но на място се оказало, че става въпрос за млад мъж, който прилича физически на изчезналия германец, но със сигурност не е той.

Ларс

беше търсен

дори в Бразилия,

след като се появи снимка на млад мъж в безпомощно състояние в местна болница, приличащ поразително на него. Фотографията била публикувана първо в сайт за британци, които са в неизвестност. Неин автор била бразилка, според която мъжът е намерен в страната ѝ в безпомощно състояние, нямал документи и говорел английски език.

След това снимката била поместена в групата “Намерете Ларс Митанк”. Екипът по издирването отлетял за южноамериканската държава. След няколко дни обаче бе официално съобщено, че мъжът на снимката със 100% сигурност не е Ларс. В това се убедили, след като изследвали кръвната му група, а освен нея не съвпадали също цветът на очите и големината на ръката.

Случаят все още е отворен, казаха криминалисти.

Четете още:

Бягащ на летище Варна германец - най-известния изчезнал в ютюб (Видео)

Близките на Ларс обявиха награда от 40 хил. евро за информация и пуснаха снимка как може да изглежда след време с брада.
Близките на Ларс обявиха награда от 40 хил. евро за информация и пуснаха снимка как може да изглежда след време с брада.