Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Олдън е на 26 години. Израснал е в Калифорния, но еврейските му корени могат да се проследят назад до Австрия, Полша, Унгария и Русия. Майка му е интериорен дизайнер, а баща му зъболекар. Олдън избира да се доказва професионално като актьор, но доскоро не можеше да се похвали с кой знае какви успехи в киното.

Само след броени дни обаче той ще заяви себе си пред света с една роля, която може да го изстреля в звездния холивудски небосклон. Така както същата роля посипа с блясък името на Харисън Форд. Да, Олдън Еренрайх е щастливецът, успял да се пребори с над 3000 яростни претенденти, всеки от които би дал мило и драго да изиграе младия Хан Соло и да стане капитан на кораба "Хилядолетния сокол" в новия филм от любимата междузвездна сага "Соло: История от Междузвездни войни".

Прослушването на Еренрайх продължило близо шест месеца, но ето че за младия артист те не са били напразно изпитание.

Друг е въпросът дали Олдън ще впечатли почитателите на култовата поредица, които са крайно чувствителни към детайлите от нея, или ще ги разочарова необратимо.

"Смятам, че основната разлика сега е в това, че Хан, когото срещаме в първия филм, е идеалист - споделя Еренрайх. - Той има определени мечти, които следва, и ние виждаме как му се отразява, когато тези мечти се срещнат с реалността - реалност, която е по-трудна и по-предизвикателна, отколкото е очаквал."

Световната премиера на фантастичния екшън ще се състои

на филмовия фестивал в Кан

и така за първи път лента от популярния франчайз ще има своя дебют на Лазурния бряг.

Режисьор на "Соло: История от Междузвездни войни" е Рон Хауърд ("Красив ум"), сценарият е дело на Лорънс Каздън ("Империята отвръща на удара", "Силата се пробужда") и Джон Каздън.

Не може да се скрие обаче, че очакванията към кинопродукцията не са никак завишени, а напротив.

Причините са достатъчно, а една от основните е инфарктната

смяна на титулярните режисьори

Фил Лорд и Крис Милър

почти на финала на снимачния процес.

По повод тяхното разграничаване от проекта Variety писа, че между Лорд и Милър, изпълнителния директор Катлийн Кенеди и сценариста и продуцент Лорънс Каздън е имало сериозни пререкания още от самото начало. Според източник на изданието Кенеди изобщо не харесвала двамата режисьори и не одобрявала дори начина, по който двамата си "сгъвали чорапите".

Никой обаче не пита зрителите чий начин на гладене, пране и снимане биха предпочели, а и със сигурност всякакви рокади в последния момент трудно биха били от полза за филма, та дори на помощ да бъде извикан и двукратен носител на "Оскар" като Хауърд.

Остри реакции провокира и новата визия на кораба "Хилядолетния сокол" в лентата.

"Чудя се защо ли е така? Ще трябва да видите - коментира Хауърд. -

Соколът е герой

във филма,

без никакво съмнение. Тази машина е определящ фактор в бъдещето на Хан. Всеки аспект на този филм се изменя и трансформира по много интересен, но правдоподобен начин."

Какво ще се случи на големия екран в крайна сметка в тази история, която предхожда по време всички останали и връща към младостта на Хан Соло и ежедневието му на изпечен контрабандист?

Общо взето, обещанията са за едно пътешествие до далечна галактика за изцяло ново приключение заедно с най-обичания разбойник в необятните простори. Хан е изпечен мошеник, който плува в свои води в

престъпния свят на открития Космос.

Неговият ментор е големият, здрав бандит и свободен агент Тобаяс Бекет. Той повече от всеки друг оформя характера на Соло, който започва да вярва, че във времена на беззаконие му е необходим морален код.

Историята ще проследи израстването на 18-годишния бандит, чиито смели авантюри го отвеждат до срещата му с Люк Скайуокър и Оби-Уан Каноби, момента, в който получава "Хилядолетния Сокол", запознава се с бъдещия си пилот Чубака, прословутия комарджия Ландо Калризиан и приема името Хан Соло.

"За мен това е любовна история между Хан и Чуи. - обяснява сценаристът Джон Каздън. - Техните взаимоотношения винаги са били най-любимата ми част от сагата и намирам факта, че само Хан разбира какво казва Чуи, за ужасно забавна възможност за комедия."

В действителност пътищата на двамата герои се пресичат в комикса "Star Wars: Чубака", в който Соло е имперски офицер и два пъти спасява живота на Чубака, докато той се опитва да освободи своите поробени от Империята братя Ууки. Така помежду им се заформя приятелство, а дружбата им става още по-силна, след като Хан напуска имперската служба.

Всъщност историята за младия Соло е била разработвана от Лорънс Каздън още преди Lucasfilm да бъдат закупени от Disney, сподели сценаристът пред Entertainment Weekly.

Водещата музикална тема за филма е дело на

легендарния композитор

Джон Уилямс.

85-годишният творец е носител на 5 награди "Оскар", като една от тях е за "Междузвездни войни" (1977), а освен това е бил номиниран за музиката към "Империята отвръща на удара", "Завръщането на джедаите" и "Силата се пробужда".

В главните роли участват още Доналд Глоувър (Ландо Калризиан), Йонас Суотамо (Чубака), Уди Харелсън (Уди Харелсън), Фийби Уолър-Бридж, Емилия Кларк, Танди Нютън и Пол Бетани.

Световната премиера на "Соло: История от Междузвездни войни" е на 25 май.