Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Две 18-годишни момчета са арестувани, след като подпалиха две леки коли. Те така и не успели да дадах обяснения пред разследващите за постъпката си. Срещу тях е образувано предварително производство за умишлен палеж.

Момчетата са от Варна, но автомобилите - ситроен и пежо, били паркирани на една от улиците във варненското село Ново Оряхово. Сигнал за пожара е подаден в 1.50 часа. Въпреки бързата намеса на огнеборците, колите са изгорели напълно.

9 са регистрираните пожари с преки материални щети във Варна през почивните дни, съобщиха от полицията в морската столицат. Мъж на 62 години и 41-годишна жена са откарани в болница, след като са вдишали дим при пожар в дома им на ул. "Чавдар Войвода". Опасност за живота им няма. Огънят е унищожил мебели, домашно имущество, дървени врати и дограма, паднала е мазилка, опушени са 400 кв. м стени.

Късо съединение подпали елтабла на ул. "Железни врата" и "Бенковска" във Варна. Същата е причината за пожар в павилион за риба на ул. "Ангел Кънчев". Отново заради късо съединение е пламнала стая в къща. Унищожени са мебели, печка, домашно имущество, покривна конструкция – 60 кв. м., опушени са 35 кв. м стени. Пострадали хора няма. Заради техническа неизправност е горяла шкода, паркирана на ул. "Иваница Данчев". Увреден е двигателен отсек. Заради небрежност при боравене с открит огън е пламнал контейнер за отпадъци, намиращ се във Варна.