Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Телата на мъртвите делфини са изхвърлени на ивицата между Северния плаж и Солниците.Снимки:24 часа
Телата на мъртвите делфини са изхвърлени на ивицата между Северния плаж и Солниците.Снимки:24 часа

Мъртви делфини на Северния плаж в Бургас и на Солниците стреснаха днес бургазлии, излезли на разходка по пясъчната ивица.

Летните температури напълниха плажа и крайбрежните алеи, но гледката на мъртвите бозайници помрачи настроението на хората.

Двата делфина, които морето е изхвърлило на ивицата между Северния плаж и Солниците са от различни видове. 

Предстои експерти от РИОСВ Бургас, както и представители на зоополицията да огледат телата за следи от насилие, преди мъртвите делфини да бъдат заровени.Според очевидци в тялото на единия се забелязвала дупка с диаметър около 2-3 см.

Всяко лято по бреговете на Южното Черноморие морето изхвърля телата на десетки мъртви делфини, но досега са правени аутопсии само на два бозайника, които, според експерти, са загинали вследствие на болести.

Съвсем наскоро пък на Северния плаж в Бургас и на поморийския "Пясъчна коса" бяха открити два мъртви овена. Според експерти телата им са престояли във водата повече от седмица. Най-вероятно животните са били изхвърлени от кораб или са паднали от него, предположи шефът на Агенцията по храните в Бургас д-р Георги Митев. Извършеният оглед не откри следи от насилие по добичетата, които били без маркировка.