Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подсъдимият Мехмед Юсеин се призна за виновен. Снимки:Тони Щилиянова
Подсъдимият Мехмед Юсеин се призна за виновен. Снимки:Тони Щилиянова

 Съдът постанови 410 хил.лв. кръвнина за жестокото убийство в реунското село Снягово

18 г. затвор получи  Мехмед Юсеин за кървавото убийство в руенското село Снягово на 25 май, м.г.

44-годишният мъж се призна за виновен пред Бургаския окръжен съд и делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие.

Той ще трябва да плати по 150 000 лв. кръвнина на родителите на убития, 60 хил.лв. на сина му и 50 хил.лв. на дъщеря му. 

В съдебната зала днес дойде цялата рода на заклания Ереджеб. Там бе и фаталната Айше - бивша съпруга на Мехмед, която заживяла с Ереджеб след като забременяла от него. Тя имала две дъщери от Мехмед, а в нощта на убийството била бременна с второто си дете от Ереджеб.

"Ереджеб ни тормозеше, не даваше на децата на Мехмед нито да го виждат, нито да го чуват. Веднъж видях,  че Ереджеб опипва 12-годишната ми дъщеря по гърдите. Чух да казва на Мехмед по телефона, че както прави секс с мен, така ще прави и с дъщеря му", разказа пред "24 часа" Айше.

Роднини на убития обаче обвиняват нея за фаталната развръзка, а след произнасяне на присъдата младо момиче от рода на Ереджеб удари Айше в кулоарите на съда.

"Не ни питайте нищо сега, не сме в състояние да говорим", казаха близки на убития мъж.

Според прокуратурата убийството е било предварително планирано, Мехмед закупил нож, вила и лампа, която се поставя на челото и във фаталната нош на 25 май атакувал дома на Ереджеб.

Той се промъкнал в къщата му в Снягово когато всички спели. Първо влязъл в стаята,където спели двете му дъщери. Погледнал ги и после се запътил към спалнята с нож в ръка. Нападнал Ереджеб докато спи, забивайки 18-сантиметровото острие на ножа във врата му. До него на леглото била бременната в 7-я месец Айше и 9-месечното им бебе.

"Когато се събудих всичко беше в кръв. Мехмед ми каза да тръгна с него, но аз останах. Тойбеше добър баща, притеснявашесе за децата", каза още Айше. 

Присъдата може да бъде обжалвана в 14-дневен срок пред Бургаския апелативен съд.

Бившата съпруга на Мехмед - Айше твърди, че Ереджеб не пускал децата при баща им.
Бившата съпруга на Мехмед - Айше твърди, че Ереджеб не пускал децата при баща им.
Родителите на убития Ереджеб в съда.
Родителите на убития Ереджеб в съда.