Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

44-годишният Мехмед Ю. СНИМКА: Елена Фотева/Архив
44-годишният Мехмед Ю. СНИМКА: Елена Фотева/Архив

Делото за жестокото убийство в Снягово започва на 3 май в Бургаския окръжен съд

Окръжна прокуратура Бургас предаде на съд 44-годишният Мехмед Ю., подсъдим в жестоко убийство.

През нощта на 25 май, м.г. той се промъкнал в къща в руенското село Снягово, предварително подготвен да убива. Мехмед носел нож, вила и лампа и нападнал спящия по това време Ереджеб Ш. - мъж на бившата му съпруга Айше.

От пролетта на 2016 г. бившите съпрузи, които имали три деца, били във фактическа раздяла. Подсъдимият работел във Великобритания. През този период Айше Ш. заживяла в с. Снягово заедно с пострадалия Ереджеб Ш.

Мехмед не можел да се примири с обстоятелството, че съпругата му живеела с друг мъж. Ядосвал го факта, че той работи в Англия, изпраща средства на съпругата си, а тя отишла при друг. След като се разделили, той успял да намери телефонния номер на Ереджеб и започнал да го заплашва, че ще го заколи защото е отнел жена му.

На 24.05.2017 г., подсъдимият, който два дни по-рано се завърнал в България, решил да убие съперника си, като си купил нож, с който да извърши престъплението.

44-годишният Мехмед изчакал да се стъмни. Когато стигнал до къщата на Ереджеб видял, че уличното осветление още работи. В един часа след полунощ лампите изгаснали. Тогава Мехмед поставил фенерче, тип "челник" на главата си, но не го включил. Влязъл през отключената входна врата в двора и започнал да се ослушва под прозорците, които били тъмни. На площадката пред входната врата, която също била отключена, извадил ножа с дръжка имитация на рог от канията. В едната си ръка държал и вилата. Оставил я в коридора на земята и започнал да опипва стените, за да се ориентира. Отворил една от вратите и влязъл в стаята, където спели двете му по-големи деца, постоял известно време и излязъл.

След това влязъл в стаята, където спели пострадалият, бившата му съпруга и деветмесечното им бебе. Мехмед Ю. разпознал по силуетите бившата си жена, но останал учуден, че тя е блеменна. В ляво от нея спял Ереджеб Ш. Мехмед съблякъл коженото си яке и го пуснал на земята за да не издава шум. След това се приближил към спящия мъж и му нанесъл удар с ножа в областта на шията. Пострадалият се опитал инстинктивно да се защити, замахвайки с ръце, при което подсъдимият му нанесъл две порезни рани по пръстите на лявата ръка.

В продължение на седем дни след убиюйството Мехмед Ш. се укривал в гората и землищата на селата Снягово, Дъскотна, Руен и Рудина. Бил заловен на 31.05.2017 г. в с. Рудина.

Делото за жестокото убисйтво в Снягово започва на 3 май в Бругаския окръжен съд.