Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Управител на българско акционелно дружество е разпитван във Варна като свидетел по дело за имотни измами за милиони евро, извършено от агенция за недвижими имоти от Литва.

Българското дружество сключило десетки сделки за покупко-продажба недвижими имоти във Варна и региона на стойност милиони евро, но плащания за придобитото имущество не са били извършвани, въпреки че по договор окончателното разплащане е било предвидено през 2016 г.

Изпълнението на Европейската заповед за разследване е било възложено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна. Законният срок за изпълнение на Европейска заповед за разследване е до 90 дни.

Пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна припомня, че Законът за европейската заповед за разследване бе приет от Народното събрание и влезе в сила на 20 февруари тази година. Новият закон урежда условията и реда за признаване и изпълнение на Европейска заповед за разследване по наказателни производства, издадена в друга държава – членка на ЕС, както и издадени в Република България по наказателни производства и изпратени за признаване и изпълнение в друга държава – членка на ЕС.

До момента в Окръжната прокуратура във Варна са получени 7 европейски заповеди за разследване.