Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Непълнолетна джебчийка от Игнатиево е предадена на съд от Варненската окръжна прокуратура, след като източила с няколко трансакции 1500 лв. от чужда карта.

Сръчната ученичка на игнатиевската джебчийска школа успяла да задигне портмонето на варненка, докато жената опитвала да стигне стока на висок стелаж в един от моловете в морската столица. Дамата усетила, че докато се надига, в нея се блъснало младо мургаво момиче с дълга коса, но не обърнала особено внимание. Малко по-късно обаче видяла, че чантата й е отворена и й липсва портмонето. В него били дебитни и кредитни карти със съответните пин-кодове.

Докато жената успее да блокира картите си, от едната на вече били изтеглени 1500 лв. От другите карти не били правени опити да се теглят пари.

Жената подала сигнал в полицията. Полицейски служители от Трето РУ на МВР, които работели по линия на джебчийските кражби, разпознали издирваното момиче по описание на пострадалата. Назначената по делото лицевоидентификационна експертиза от записите на банкоматите потвърдила категорично, че Недялка Т. е автор на престъплението. Привлечена като обвиняема, девойката признала вината си, но отказала да даде обяснение пред разследващите.