Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Четирима варненци са арестувани за притежанието на различно количество дрога само за ден. Срещу всички са образувани предварителни производства, материалите срещу тях са предадени в прокуратурата.

Приспециализирана полицейска акция разследващите успяха да задържат 48-годишен варненец, който досега не е бил арестуван за никакви престъпления, но за него се знаело, че продава дрога. Разследващите го следили известно време и успели да го задържат със стока. В найлоновата торба, която носел, имало 156 пакетчета с кафеникаво прахообразно вещество, 171 пакетчета с бяло вещество и 17 таблетки. Направената експертна справка установила, че се касае за хероин с общо тегло 10,49 гр., производна на амфетамин субстанция с общо тегло 12,10 гр. и лекарствен продукт със специален режим на отпускане. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а след това с постановление на наблюдаващ прокурор е оставен в ареста за срок до 72 часа. Срещу него най-вероятно ще бъде повдигнато обвинение за притежание и разпространение на наркотици.

18-годишен младеж също е в ареста за 72 часа с постановление на Варненската окръжна прокуратура. Той бил засечен от полицаи в кв. "Владиславово". При личен обиск у него са намерени повече от 2 грама амфетамини. По данни на полицията младежът вече има досие.

Другите двама задържани също са познати на полицията в морската столица със стари провинения. Те са на 22 и на 24 години. У двамата са открити също амфетамини, но по-малки количества. Затова случаите им са предадени на Районна прокуратура в морската столица.