Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-сетне добра новина – работодателите в туризма ще внасят масажистки от Тайланд! Както е известно, те могат да съживяват покойници. Освен това ядат малко, обличат се оскъдно и са готови да спят под масажните маси при липса на свободни легла в спа хотела. Какво по-ценно конкурентно предимство за българския туризъм?

Уви, едва ли у нас ще дойдат много тайландки. Последната теория е, че повечето гастарбайтери ще пристигат от Индия. Тъй като условията у нас никого не глезят, едва ли насам ще се втурнат индийските програмисти и лекари, а по-вероятно това ще са улични метачи, факири и укротители на кобри. Но точно това липсва на Слънчака – екзотиката.

Представете си седнал между сергиите факир с флейта, а от гърнето пред него се вие милата животинка, а кърканите англичани си правят с нея селфита и ги пращат на гаджетата с текст “Те това е кобра, а не както теб!” Спокойно, преди представлението факирите винаги им доят отровата, освен когато забравят.

Модната теория за произхода на ромското малцинство у нас е, че то също е мигрирало от Индия, но на по-ранен етап. Било е прогонено от по-горните индийски касти. Така съм чел, може и да е вярно. И ето какъв шегаджия е историята.

Кой е най-яркият борец

срещу циганията у нас

Кой иска да ги гони? Вицепремиерът Валери Симеонов, разбира се. Кой е най-големият радетел за внос на нови индийци в България? Пак вицепремиерът Валери Симеонов - най-личният български националист и хотелиер. Както и телевизионер.

Българският национализъм е много оригинален, единствен по рода си. Коя е главната кауза на националистите във Франция, Англия, Холандия, Италия, Унгария и така нататък? Да се спре вносът на чужденци и най-вече от третия свят. Коя се оказа главната кауза на българските националисти? Да внесат още по-евтина работна сила от тези най-изпаднали и нещастни държави, които се разбягват в ужас от самите себе си, други не биха дошли да работят у нас.

Ако не бяха Валери Симеонов и патриотичните депутати, едва ли щяха да бъдат приети законодателните промени, които вече развързват ръцете на българския чорбаджия да внася каквито си иска аргати откъдето му хрумне и за какъвто си ще срок. Амбицията на българските работодатели е

да докарат тук поне 500 хиляди

кадри от Индия, Бангладеш,

Филипините и други екзотични дестинации.

В миналото се твърдеше, че те ще дойдат главно от Украйна, Молдова и други бели, но изпаднали държави. Уви, оказа се, че не са чак толкова изпаднали. Със сигурност украинските масажистки могат да си намерят много по-добре платена работа в Гърция, Турция, да не говорим за културни държави като Катар или Дубай, където белите рехабилитаторки са добре дошли във всеки харем.

Според мен българският работодател си пада голям интернационалист. Вероятно това се дължи на богатия му опит във футбола. Например г-н Домусчиев може да извади “Лудогорец” на терена в изцяло латиноамерикански или изцяло африкански състав. Не може само да го извади в български състав, а не му и трябва. Ако можеше

кадровата политика

на българския футбол

да се приложи в цялата икономика, България ще настигне и задмине развитите държави. Всичко е възможно, ако не пречеха българите.

Но пък едва ли България е чак толкова привлекателна и за индийците. Според мен главният източник на работна сила накрая ще се окажат Афганистан, Сомалия, Етиопия и други мършави нации, които и без това ни идват тук на крака, спестявайки транспортните разходи - промушват се през рехавата ограда, шмугват се през капепетата в багажниците на леки коли и си влизат парадно, с автобуси, след като си платят.

И като ги заловим, какво ги правим?

Натикваме ги в

нехигиенични лагери,

където продължават да се бият и колят. Къде по-културно е да им се даде т. нар. синя карта, която ще им позволи да се трудят в туризма поне 5 години, след което ще имат правото на заветния европейски паспорт в неговия български вариант?

И докато си отработват паспорта на Слънчака или например на Албена, ще внесат повече екзотика и приключения в посредствения български туризъм. Споменах Албена, защото имам спомен, от който и до днес ме обземат тръпки.

Преди години отивам там за някаква конференция. Излизаме с колеги да се поразходим на централната алея между сергиите и изведнъж някой ме дърпа за лакътя, пита на езика на Гьоте дали съм самотен.

Обръщам се и какво да видя – най-грозната представителка на малцинството, която изобщо някога се е раждала!

В сравнение с нея Горгоната Медуза

е направо

Памела Андерсън

Спасих се с бягство, но като се прибрах в хотела, се замислих – тук идват млади немци, англичани, дори заблудени чехи. Идват, за да се напият.

Представете си, че някой се отцепи до състояние на кома, както си му е редът, и на сутринта се събуди до подобно чудовище сред чаршафите! О, ужас! Как ли това изпитание ще промени живота му? Ами ако реши да си смени пола?

Ето до какви кадри е изпаднал българският туризъм. Напълно разбирам защо спешно трябва да се внасят тайландски, индийски, филипински или каквито изобщо се намерят масажистки. Уви, аз не очаквам тук изобщо да дойдат каквито и да било млади дами от островите, а главно млади мъже от сексуално ригидните държави. Не че и за тях няма работа.

Афганистанците например могат да бъдат

много полезни

в охранителния бизнес

В общи линии това е най-бурно развиващият се бизнес в България - твърди се, че в момента дава поминък на близо 300 хиляди човека. Лошото е, че младите хора в този бранш се изпозастреляха, а оцелелите харчат много пари за фитнес и хормонални добавки. Пенсионерите пък са твърде пасивни и културни. Най-неподходящи са пенсионираните полицаи, защото имат известна представа за закона. Вече няма кой да прояви охранителско творчество, да размаха една бухалка като хората – всичко живо помпа щанги и зоби хормони, докато вече не може да го вдига.

При афганистанците няма такива проблеми – нито вдигат щанги, нито се зобят, а са си диви по природа. Този народ е в постоянно състояние на война поне от 100 години, а за закони там не са и чували. Ако тези кадри се заселят у нас, в бъдеще ще могат да попълват и оределите редици на армията. Една армия, съставена от афганистанци, ще хвърли в ужас всичките ни съседи. Да не говорим за агентите на Путин – на руснаците още им държи мокро от авантюрата в Афганистан. Който е влязъл в Афганистан, винаги се е спасявал с подвита опашка.

Кой знае, може би това е хитрият замисъл на българските националисти? Както замениха българските футболисти с африкански, така ще заменят българския народ с афганистански и тогава най-сетне ще видим България на три морета!