Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

32-годишен варненец е предаден на съд, след като изтеглил 10 000 лв. кредит с фалшиви документи.

32-годишният Андрей Мл. изтеглил кредита от банка ДСК на 18 юни 2013 год. За целта той представил пред служителите в банката фалшиво съгласие на работодателя си за превеждане на трудовите му доходи по разплащателна сметка. Декларирал също чист месечен доход в размер на 800 лева по безсрочен трудов договор. По същия начин подсъдимият успял да поиска и да му бъде издадена кредитна карта за револвиращ кредит от банката за сумата 1000 лева.

След като изтеглил сумите, по кредита не постъпила нито една вноска за покриване на задължението му. Същото сторил и, след като изпразнил кредитната карта.

От назначената по делото съдебно-графологическа експертиза се установило, че ръкописният текст и подписът на работодателя са фалшиви. Печатът в трудовия договор и в банковия документ е един и същ.

32-годишният Андрей е с основно образование и е осъждан. Името му нашумя и по делото за тъй наречените моряшки кредити, теглени също с фалшиви документи за трудови договори. Ако бъде признат за виновен от Варненския окръжен съд, Андрей Мл. може да получи наказание лишаване от свобода за срок до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева.