Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

43-годишен варненец ще отговаря пред Темида за производството на различна дрога. Окръжна прокуратура Варна му повдигна 3 обвинения за това, че произвеждал и държал наркотични вещества с цел разпространение и прекурсори за производството им на стойност близо 38 000 лева.

Стефан Янев е задържан на 1 септември 2017 г., докато опитвал да произведе хероин. При влизането на полицейските служители в дома му били намерени 103,5 литра течност. При последвалото претърсване на дома му, където наркопроизводителят живеел с детето си, полицията открила произведени от него хапчета с цел разпространение. Стойността им възлиза на 37 186 лева. Намерени са още и 371,15 грама морфин.

Чрез различни химически способи той успял да произведе метамфетамини и амфетамини. При претърсването на жилището са намерени и прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества и това е третото обвинение срещу Стефан. Пред разследващите казал, че правил експертименти, защото бил любознателен.

След разкриване на престъпната му дейност Стефан бил задържан с постановление на Окръжната прокуратура. Подсъдимият вече е приведен във варненския затвор. Той е осъждан през 2014 г. за държане на материали за производство на амфетамини, като му било наложено наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.