Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Руският гражданин Юрий В., който бе задържан във Варна по искане на властите в родината му, ще остане в ареста 40 дни, докато от Русия пристигнат необходимите документи. Той е издирван за неплатени данъци в особено големи размери, като директор на фирма.

Докато е в родния арест, руските власти имат време да изпратят всички необходими по делото документи и едва тогава Варненският окръжен съд ще насрочи дело, на което трябва да реши дали да екстрадира Юрий в родината му, за да бъде съден там.

53-годишният Юрий В. се издирва от съдебните власти на Руската федерация чрез Интерпол. В Районния съд в Томск срещу него се води наказателно преследване за неплатени данъци и такси в размер на близо 24 млн. руски рубли.

Престъплението, заради което спрямо Юрий В. е издадена заповед за задържане от руския съд, е извършено в периода от 18 април 2014 до 28 март 2015 г. като длъжностно лице - директор на фирма. Наказанието според руското законодателство е лишаване от свобода за срок до 6 години за това деяния.