Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съветници от ГЕРБ: ДСБ, БСП, Зелените системно подкрепят Иванчева, да понесат отговорност СНИМКА: Йордан Симеонов

Изнесените факти от Специализираната прокуратура за тежка форма на корупция и административен произвол на кмета на район "Младост" будят основателно възмущение, се заявява в позиция на общинските съветници от ГЕРБ по повод задържането на районния кмет Десислава Иванчева.

Разчитаме на компетентните органи да извършат пълно разследване на обстоятелствата и да установят обективната истина, се отбелязва в позицията, предава БТА.

В нея се посочва, че противодействието на корупцията може да се случи единствено с проявата на нетърпимост и с активното участие на всеки гражданин, с подаване на конкретни сигнали до институциите при всеки случай.

Групата на ГЕРБ в СОС е доказала, че работи с всеки един демократично избран районен кмет, който се ръководи от интересите на гражданите, без значение от коя политическа сила е издигнат. В случая с кмета на район "Младост" липсата на управленски капацитет и некомпетентност налагаше многократно комисиите на СОС да разглеждат сигнали за забавени процедури. Съдействали сме за законосъобразното изпълнение на задълженията й на кмет, посочват общинските съветници от ГЕРБ.

Показали сме, че поемаме отговорност и при най-малкото съмнение за нарушено доверие, защото отговорността в политиката се носи, а не се бяга от нея, заявяват те. Затова настояваме политическите сили, които системно подкрепят действията на кмета на район "Младост" - представителите на ДСБ, БСП, Зелените, Нормална държава на Георги Кадиев, да поемат своята отговорност пред гражданите.

В момента те дължат отговори - защо не са подавали сигнали до компетентните институции, след като сега твърдят, че са имали такава информация, защо не са поискали оставката й, защо не настояват за пълно съдействие с разследването, пише в позицията.

Не приемаме политически лидери да наричат борбата с корупцията активно мероприятие и да дискредитират българските правораздавателни институции, това няма да изчисти гузната им съвест, заявяват още общинските съветници от ГЕРБ.

Коментара ()

Вашият коментар