Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Г-н Авока, Франция е много напред с алгоритмите и софтуера за приложения в автомобилната промишленост, самолетостроенето, корабостроенето, ядрената енергетика и новите енергийни източници.

- Франция наистина е дом на твърде много таланти. Искаме да привлечем хората с най-добрите умения на световно ниво и те да останат във Франция. Целта е да се започне “лов” в САЩ и Китай, и да се гарантира, че най-добрите умове в областта на HPC и AI ще изберат Париж пред Пало Алто.

Франция е една от европейските страни, в които високопроизводителните изчисления са силно търсени от индустриални играчи като “Тотал”, ЕDF, “Еърбъс”, “Сафран”, “Дасо” или “Рено” в автомобилостроенето (особено при създаването на по-сигурни коли – бел. ред.). Очакваме и

ЕС да представи своята стратегия в областта на изкуствения интелект

на 25 април.

В европейски мащаб дигитализирането на индустрията (индустрията 4.0) е от жизненоважно значение за поддържането на конкурентоспособността на промишлеността на ЕС в глобален контекст, където страни като САЩ, Китай и Япония правят огромни инвестиции във високопроизводителните изчисления и изкуствения интелект. Затова инициативата EuroHPC е абсолютно необходима, за да се гарантира, че нашите резултати ще задоволят амбициите и инвестициите, необходими за изграждането на Exascale програмата и че тя ще стане реалност до 2022 година.