Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията отвежда шурея на Митьо Очите Христос Янулис и неговия авер
Полицията отвежда шурея на Митьо Очите Христос Янулис и неговия авер

19-годишният Георги  Т. от Поморие е давал данни в полицията, че шуреят на Митьо Очите Христос Янулис и негови авери пласират дрога.

Това е бил поводът той да бъде заплашван и унижен, като е заснет чисто гол на колене,  научи 24 часа от отлично осведомени източници.

С обвинение в принуда в ареста са 26-годишният Христос Янулис и 23-годишният Богдан Рупанов. Според прокуратурата двамата насила са завели 19-годишния ученик в дома на Богдан на 12 април, където са го заплашвали  и накарали да се съблече по боксерки. После го качили в таванско помещение и го принудили да се съблече чисто гол, да застане на колене с ръце на тила, за да го снимат. След това гаврата продължила. Двамата накарали Георги да напиша на два отделни листа текст, който те му диктували и да се подпише.

Според източници на 24 часа в тези писания Георги е трябвало да заяви, че казаното от него в полицията за Янулис и компания не отговаря на истината.

"Нещата не са такива, каквито ги представят", каза в районния съд в Поморие днес 26-годишният шурей на Митьо Очите. И той и аверът му Богдан Рупанов отричат да са заплашвали и малтретирали 19-годишния Георги.

"Той сам дойде вкъщи, имам чат в социалните мрежи, от него ще стане ясно", каза Рупанов. Баща му Васил Богданов заяви в кулоарите на съда, че синът му е натопен. Мъжът се оплака, че при акцията на МВР на 13 април в Поморие е бил разбит дома му. "Синът ми не е способен на такова нещо, той на мен призна, че е оклеветен", каза още Васил Богданов.

Всеки момент районният съд в Поморие ще се произнесе дали Янулис и Рупанов остават зад решетките.