Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

26-годишният Христос Янулис от Поморие е задържан и обвинен в принуда. Снимка:фейсбук
26-годишният Христос Янулис от Поморие е задържан и обвинен в принуда. Снимка:фейсбук

Районната прокуратура иска постоянен арест за поморийците Христос Янулис и Богдан Рупанов

Шуреят на Митьо Очите и аверът му Богдан Рупанов от Поморие са обвинени в жестока гавра с 19-годишен младеж, когото съблекли чисто гол, измъчвали  иизнудвали.

Днес следобед районната прокуратура в Поморие ще поиска мярка за неотклонение постоянен арест за 26-годишния Янулис и 23-годишния Рупанов. Очите.

Шуреят на Очите и още четирима млади поморийци бяха арестувани на 13 април при спецакция на полицията в морското градче. След изтичане на 24-часовото им полицейско задържане останалите трима  са освободени.

По официални данни на Апелативна прокуратура Бургас Богдан Рупанов е обвинен за това, че на 12 април, при условията на продължавано престъпление, принудил 19-годишния Георги  Т., да извърши действия противно на волята му, като употребил сила и заплашване.

В един от случаите на принуда е участвал и  Христос Янулис. Двамата с Богдан накарали със силан Георги Т. да  отиде с тях в жилището на Богдан. Това е станало на 12 април, като пристигайки в апартамента двамата накарали момчето да съблече дрехите си.

После качили уплашения ученик на тавански етаж в същата сграда и го принудили да се съблече чисто гол,  да падне на колене, да сложи ръцете си зад глава, за да бъде сниман с мобилен телефон. 

Малко по-късно в същия апартамент насилниците накарали момчето да напише два текста, диктувани от Христос и Богдан, след което да се подпише. Това отново било съпроводено със заплахи и насилие.