Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Загиналите при зверската катастрофа на магистрала "Тракия" край Сливен мъж на 33 години и жена на 22 години живеели на семейни начала, но нямали сключен граждански брак, съобщиха днес от родното село на жената Ботево, Ямболско. Елена А. имала момиченце на годинка и 7 месеца от друг мъж, детето също загина в катастрофата. В Ботево знаят, че мъртвата жена чакала дете от новия си приятел, била бременна в четвъртия месец.

Мъжът е от Стара Загора. Заедно с Елена работили в Англия, където вероятно са се запознали. Върнали се в Ботево, за да вземат със себе си детето на Елена, което до този момент живеело в селото с баба си и дядо си. Във фаталния четвъртък трябвало да летят за Англия рано сутринта и тръгнали за летището в София по нощите с кола "Рено", взета под наем.

Погребението на майката и детето е насрочено за утре, събота, каза кметът на Ботево Георги Танев.

Катастрофата стана към 2,30 часа в четвъртък на 267-ия километър на магистрала "Тракия" в района на Сливен. По неясни засега причина пътниците за летището спрели в аварийната лента, когато отзад ги застигнало и връхлетяло "Пежо - 406" с варненска регистрация. Първоначално бе съобщено за ауди, но вчера от полицията в Сливен уточниха марката на колата-убиец.

От зверския удар тримата в реното умрели намясто, а шофьорът на пежото - 55-годишен мъж от Варна, е настанен със съчетана травма в сливенската болница под полицейска охрана. В началото той бил контактен и се смяташе, че няма опасност за живота му и скоро може да му бъде предявено обвинение, но впоследствие състоянието му се влошило. Сега то е критично, има опасност за живота на шофьора, казаха още от полицията в Сливен. От там допълниха, че в хода на образуваното по случай досъдебно производство са назначени съдебномедицинска, автотехническа и химическа експертиза за употреба на алкохол. Една от версиите, по които работят разследващите, е, че варненецът може да е заспал на волана и заради това да е предизвикал катастрофата.

Четете още:

Сексскандал заплашва с разпад Нобеловата комисия за литература

Затворникът беглец два пъти предаван от близки. През 1997 г. се променя до неузнаваемост като Арсен Люпен

Пистолетът на Пелов скрит в камион на доставчик