Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

450 000 лв. кръвнина искат съпругата и двете деца на убития Никола Колев 

Банкови сметки и имущество на бизнесмена Кирил Христов-Киро Принца, подсъдим за убийството на готвача Никола Колев в Несебър, са запорирани, научи 24 часа.

Това е станало на 23 март т.г. с решение на Бургаския окръжен съд като обезпечение на бъдещи искове.

Според отлично осведомени, семейството на застреляния готвач ще поиска общо 450 000 лв. кръвна от Христов. 

Делото за трагичния инцидент, станал на 17 април, 2016 г., тръгва утре  в Бургаския окръжен съд с разпоредително заседание. Очаква се на него да бъдат приети гражданските искове - по 150 000 лв. за съпругата на Колев, сина и дъщеря му.

"Разбрах за запора на сметки и имущество дни преди делото, ще обжалваме", коментира пред 24 часа адвокат Благой Потеров, защитник на Кирил Христов.

Христов, по-известен в Несебър като Кирил Принца, е подсъдим за умишлено убийство по чл.115 от НК, за което законът предвижда от 10 до 20 г. затвор. Защитата обаче не е съгласна с тази квалификация и затова преминаването към съкратено съдебно следствие с признаване на вина отпада като вариант.

Веднага след убийството на готвача Никола Колев, Кирил Христов бе обвинен в умишлено убийство, но в хода на разследването обвинението бе преквалифицирано в причиняване на смърт по непредпазливост.

Държавното обвиненине в Несебър обаче протестира и в крайна сметка Апелативната прокуратура отново измени обвинението в "умишлено убийство".

Никола Колев бе застрелян на 17 април вечерта в двора на ресторанта "Принц Кирил", в който 20 г. бил главен готвач. Заведението е на подсъдимия Христов. Двамата, заедно със столичен бизнесмен се черпили, когато Христов извадил законен пистолет и почнал да стреля на посоки.

Тогава куршумите попаднали в саксия за цветя, но когато готвачът си тръгвал и седнал в джипа на столичанина, Христов се навел към него с пистолета в ръка. В този момент проивзел изстрел, а куршумът се забил в гърдите на готвача.