Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убитият в Нареченски бани бизнесмен 8 месеца преди да умре: Съдружникът ми излезе мошеник, дължи ми сто бона

Съдружникът ми Севдалин Боюклиев, с който държим заведението в Нареченски бани, е мошеник. Дължи ми сто бона. Трябва да се разбера веднъж завинаги с него и да приключим отношенията си. Не искам да се разправям повече. Прибира от оборота на заведението и от парите за наема, които му давам."

Това казал преди девет месеца пред един от най-близките си приятели софийският бизнесмен Венцислав Младенов, по прякор Гунето, който на 26 март бе убит и изхърлен във водоем край Нареченски бани. Тялото на мъжа (46 г.) престоя във водата 6 дни, а благодарение на камери в заведението, които заснели смъртоносния побой над него, бяха заловени съдружниците му Севдалин и Марин Боюклиеви. Пред "168 часа" близки на убития си спомниха, че той неведнъж се е оплаквал от сина и бащата, с които решил да отвори ресторанта край село Нареченски бани. С тях се запознал преди години, докато работели в друго крайпътно заведение, чието име било "Механата".

Венцислав често отсядал там, когато пътувал към Смолян. През 2016 г. обаче ресторантът изгорял, а Венцислав и семейство Боюклиеви решили заедно да го възстановят и отворят отново. Гунето бил доволен от плана, тъй като той живеел в София, а двамата мъже били местни и щели всеки ден да наглеждат ресторанта. Така по взаимно съгласие те взели мястото под наем от асеновградската община.

"Планираше да го отвори в края на годината - разказва Невена Иванова, позната на мъжа. - Беше много щастлив. Казваше, че е избрал мястото както заради природата, така и заради потока от коли и камиони. Искаше вътре да бъде по-битово, със сепарета. Точно пред заведението имаше нещо като павилион или стъклена витрина за сухи мезета и сладки. Дори вече ги продаваха."

По думите на жената половината от ресторанта представлявала висока тераса, от която се виждала красива природа, а под нея имало река. Венцислав планирал и точно какви ястия ще се приготвят. Той самият готвел често и бил ценител.

“Запознахме се съвсем случайно в един мол - споделя Невена. - Моето внуче се затича към него, a аз му казах - недей така, Ники. В този момент Венци се обърна към него с думите: "Отиди при майка си." Аз отвърнах, че съм му баба. Заговорихме се и му казах, когато минава през Велинград, да се отбива на гости. Той така и направи - веднъж звънна, че е в града и обядвахме. Сподели, че ще отваря заведение в Нареченски бани. Тогава самият той ми каза, че нещо не е доволен от съдружника си, защото не бил коректен и му дължал много пари. Подчерта, че са много, но пред мен не каза точно каква е сумата."

Оказва се, че проблемите между тримата мъже се появили, след като подписали сделката. Преди това те били в добри приятелски отношения. След като започнал ремонтът на ресторанта, Венцислав споделял, че често не му излизали сметките. Казвал, че го лъжат и прибират от наема, а също и от оборота на магазина за сухи мезета. Вероятно заради съмненията си той задължително пътувал два-три пъти седмично до Нареченски бани, за да следи как върви ремонтът.

Близките на мъжа твърдят, че той бил изцяло отдаден на новия бизнес и чакал с нетърпение да отвори врати. Преди по-малко от година Гунето пътувал до Испания при познат. Пред него споделил, че му трябват пари за ресторанта, тъй като в момента нямал. Поискал заем в малък размер с обещанието, че ще му го върне бързо. Споделил му, че въпреки всички пречки ще отвори ресторанта, тъй като мечтаел за това от дълго време.

“Тук намерих перфектното място, влюбен съм в него и знам, че бъдещите клиенти също ще го харесат така, както и аз", казвал мъжът.

Цял живот Венцислав е работил в сферата на ресторантьорството. Преди заведението в Нареченски бани държал ресторант и в столичния квартал "Люлин". Затворил го, защото музиката пречела на живеещите наоколо. Имал и охраняем паркинг, който също се намирал в София. Убитият по професия бил психолог. Нямал свой кабинет, но много хора ходели при него, за съвет.

"Обясняваше, че още от училище искал да се занимава с психология - разказват познати на мъжа. - Беше ходил дори на уроци, за да го приемат. Умееше да изслушва хората и точно поради тази причина имаше редовни клиенти и в тази сфера. Наистина беше добър, защото никой не е идвал при него само веднъж. Приемаше ги вкъщи, а те му споделяха болките си. Той някак им помагаше без медикаменти."

В свободното си време Венцислав обичал да готви. Това хоби посочват всичките му приятели. За това свидетелства и фейсбук профилът му, в който всеки ден мъжът споделял различни клипове с ястията си. Често се случвало да кани вкъщи приятелите си, за да дегустират нещо ново. Докато ресторантът му в "Люлин" все още работел,

в събота винаги събирал голямата си компания.

"С Венци се познаваме от юношеските ни години - разказва Бранимир Първанов, приятел на Гунето. - Бяхме заедно в едно театрално студио 2-3 години между 1985 и 1988 г. Десетина години по-късно аз вече бях дипломиран зъболекар с частна практика, когато се открихме отново. Отношенията ни бяха предимно професионални като лекар и пациент. Беше много изпълнителен и държеше на здравето си. Точно затова винаги на 2-3 месеца идваше на преглед. Имаше трудни периоди, в които не му достигаха средствата за някоя моя манипулация. Винаги няколко дни по-късно изчистваше борча."

Оказва се, че освен кулинарията той бил и спортист. Въпреки вкусните ястия, които приготвял, се стремял да поддържа добра физическа форма.

"Венци беше изграден спортист, който израсна в залата - разказват познати. - Той тренираше до последно, дори си имаше и фитнес програма, която спазваше при тренировките. Ходеше по 2-3 пъти в седмицата.

Не пушеше цигари и не пиеше алкохол."

Още от дете Венцислав е живял в София, но имал афинитет към провинцията, тъй като обичал да бъде сред природата. Именно това му липсвало в големия град. Майка му също живее в столицата, но не са били заедно. Той има и сестра. По думите на приятели Гунето никога не е бил семеен, а от дълго време нямал и жена до себе си.

"Има време, ще си намеря, не бързам за никъде", казвал той.

Как извършителите на убийството на Венци опитали да прикрият стореното от тях, четете в печатното издание на "168 часа".

Коментара ()

Вашият коментар