Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убитата Никол СНИМКА: Фейсбук
Убитата Никол СНИМКА: Фейсбук

16-годишният Иван Димитров е намушкал 11-годишната Никол Йончева от Бургас с лявата ръка във врата, а острието е засегнало сънната артерия.

Това е изяснено в хода на разследването на жестокото убийство, което потресе цяла България миналия август.

Прокуратурата вече е внесла обвинителния акт в съда, очаква се до месец да започне съдебен процес срещу осмокласника Иван.

Психиатрична експертиза установи, че той, макар и с лека умствена изостаналост, е вменяем и е разбирал това, което е извършил.

11-годишната Никол бе намушкана с нож в асансьор на блок в бургаския к-с "Меден рудник".  Няколко часа по-късно бе задържан 16-годишният Иван, който живеел в съседен блок в същия квартал.

От тогава ученикът е в Следствения арест с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Родителите на Иван обаче отказват да приемат, че той е убиецът на невръстната Никол.

Според майката Донка Петкова синът й е натопен, а истинският извършител е на свобода. Жената дори твърди, че преди около месец в квартала е нападнато друго момиче, отново намушкано с нож. От полицията обаче не потвърждават тази информация.

Криминалисти, работили по случая, са категорични, че срещу 16-годишния Иван има събрани достатъчно доказателства, които го уличават  в извършеното престъпление. Срещу него е повдигнато обвинение в убийство по чл.116. Очаква го наказание от 3 г. до 10 г., тъй като по време на извършване на деянието е бил непълнолетен.

16-годишният Иван Димитров СНИМКА: 24 часа/архив
16-годишният Иван Димитров СНИМКА: 24 часа/архив